Essen-Steele‘ de Neonaziler birlikte protesto edilecek

Essen-Steele‘ de Neonaziler birlikte protesto edilecek

ABONE OL
00:25 - 13/09/2019 00:25
Essen-Steele‘ de Neonaziler birlikte protesto edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya ‘da ardı arkası gelmeyen ırkçı, sağcı gruplar toplumsal barışı tehdit etmeye devam ediyor. Bu nedenle Essen-Steele ‘deki Neonazi yapılanmasına karşı bu hafta sonu cumartesi günü ‚ ‘‘Der Pott unteilbar yani Ruhr Havzasını bölemezsiniz ‘‘sloganıyla bir karşı Protesto mitingi düzenlenecek.  14.09.2019 tarihinde Grendplatz ‘da saat 16.30 da başlayacak olan Miting çağrısının bir diğer Sloganı da ‚ ‘‘Sağcı Halk direnişçilerini Essen-Steele ve hiçbir yerde istemiyoruz ‘‘olacak.

İki yıldan beri kendilerini ‚ ‘‘Steeleli Gençler ‚‚ olarak niteleyen, tanıtan eşkâli belirsiz çoğunluğu erkeklerden oluşan yabancı düşmanı bir grup Essen-Steele ‘de devriye gezmekte. Bu gruptan olanlar kendilerini Halkın direnişçileri, savunucuları olarak görüyor, komşu şehirler olan Mönchengladbach, Düsseldorf ve Köln ‘de kendilerine yakın olan gruplarla diyaloğu gözlerden kaçmıyor.  Karmaşık yapılı bu sağcı Grubun çekirdeğini Rockçular, fanatik taraftar grupları oluşturuyor. Yaptıkları yürüyüşlerle sokağa hakim olmak ve aşırı sağ, ırkçı görüşü topluma empoze etmeye çalışıyorlar.

STK Fikir Atölyesi mitinge destek verecek

Steeler Gençler birahanelerde kavga çıkarıyor, telefonla taraftar topluyor kavgaya devam ediyorlar, kendilerine kızan insanları tehdit edip, evlerine kadar takip edip onların fotoğraflarını çekiyor, birbirlerini Hitler selamıyla selamlıyorlar.

Cumartesi günkü karşı mitingi organize edenler bu Gençlerin asla zarasız gençler olarak görülmemesini,  farklı düşünen, etnik ve inançsal kökenden olanlara karşı kin besledikleri, toplumsal çatışmalardan korktuklarını bu nedenle de bu sefer tüm Essen ve çevresindeki demokrat, barış içinde birlikte yaşamdan yana olanları yürüyüşe katılıma çağırdılar. Essen-Steele ‘deki sağcı hücreleri protestoya Başkanlığını Erdal Tekin ‘in yaptığı Ruhr Havzasında faaliyet gösteren partiler, inançlar üstü bir Türkiyeli Sivil Toplum kuruluşu olan ‚ ‘‘Fikir Atölyesi e.V(FA) ‘‘da destek sözü verdi. Yurttaşlarımızı protesto yürüyüşüne kanalize, mobilize etmeye çalışan FA yöneticisi Müge Erciyas ‘ta ‚ ‘‘Yeni Solingen faciaları olmadan, bir göçmen aile daha yakılmadan, şimdi faşizme karşı omuz omuza yürümek zamanıdır ‘‘diyerek mitinge katılım çağrılarını yineledi.

İnsan haklarına saygılı, açık, özgür ve dayanışmacı bir toplum, çok çeşitlilik için her türlü dışlama ve ayrımcılığa, faşizme, İslam, Yahudi, kadın, roman ve eşcinsel düşmanlığına karşı birlikte yapılacak protestoya civarda oturan göçmenlerin ve Türkiyelilerinde katılması ısrarla arzu edilmektedir.

 

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Essen

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.