Eşkiyalar yüzünden turistler sokağa çıkamıyor

Eşkiyalar yüzünden turistler sokağa çıkamıyor

ABONE OL
11:08 - 26/10/2021 11:08
Eşkiyalar yüzünden turistler sokağa çıkamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Meksika’nın lüks tatil beldesinde turistler sokak eşkiyaları yüzünden otellerinde kilitli kaldılar, sokağa çıkamıyorlar.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, son haftalarda Meksika Rivierası Maya’da ve özellikle Tulum ve Playa del Carmen’de dramatik olaylar ve saldırılar olduğunu söyledi. Turistlerin uğrak yeri olan restoran, kulüp ve diskolarda yaşanan olaylar neticesinde turistlerin otellerden çıkmaması tavsiye edildi.

Maya’daki tatilcilerin otelde kalması tavsiye ediliyor

Meksika Dışişleri Bakanlığı, yaptığı seyahat tavsiyesinde, “Şu anda Tulum veya Playa del Carmen bölgesindeyseniz, güvenli otel kompleksinizden ayrılmayın” diye bölgedeki tatilcileri uyardı.

Bölgedeki suç oranı her gün artıyor.

Son günlerde bir Alman ölümüyle sonuçlanan saldırı turistleri korkutuyor.

Buna karşılık Alman Dışişleri Bakanlığı, Meksika seyahat tavsiyesinde, Alman tatilcilere, havalimanına gidiş-dönüş transferleri için sadece havalimanında bulunan veya otel tarafından önerilen taksi firmalarını kullanmalarını tavsiye etti. Kiralık arabalar da son zamanlarda, bazen silah şiddeti kullanılara durdurularak turistler soyuluyor.

Meksika’nın Yucatan yarımadasında doruğa ulaşan şiddet, son olarak tatil beldesi Tulum’da uyuşturucu kartelleri arasında çıkan çatışmayla sonuçlandı. Olayda bir Alman ve bir Hintli turist öldü, iki Alman ve Hollandalı bir kadın ağır yaralandı. Resim: © Public Domain

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.