Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek

Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek

ABONE OL
21:42 - 06/07/2022 21:42
Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan Donald Trump döneminde Beyaz Saray avukatlarından olan Pat Cipollone, Trump destekçilerinin Kongre binasını bastığı 6 Ocak saldırısını soruşturan komisyona Cuma günü ifade verecek.

Temsilciler Meclisi bünyesinde kurulan ve yedi Demokrat ile iki Cumhuriyetçi üyeden oluşan 6 Ocak Komisyonu geçen hafta Pat Cipollone’yi ifadeye çağırdı. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynağa göre komisyon ifade vermesi konusunda Cipollone ile uzlaşma sağladı.

Eski Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows’un asistanı Cassidy Hutchinson Haziran ayında komisyonun canlı yayınlanan oturumunda verdiği ifadede Pat Cipollone’nin adını gündeme getirmişti.

Hutchinson, Cipollone’nin Trump’ın 2020 seçiminde aldığı yenilgiyi tersine çevirme çabalarına direndiğini söylemiş ve Trump’ın da Kongre binasına gitmesi halinde “akla gelebilecek her suçla suçlanabiliriz” dediğini aktarmıştı.

Hutchinson, Cipollone’nin Kongre saldırısının olduğu 6 Ocak günü Trump’ın kalabalıkla birlikte Kongre binasına gitmesi ihtimali için, “Bunun olmamasını sağlamalıyız” dediğini ve o günün sabahında kendisinden başkanın olası hareketleriyle ilgili temasta olmasını istediğini anlatmıştı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynağın Associated Press haber ajansına verdiği bilgiye göre, Cipollone’nin komisyona kapalı kapılar ardında ifade vermesi bekleniyor.

Cipollone 6 Ocak günü Beyaz Saray’daydı

Trump döneminde Beyaz Saray’ın üst düzey avukatı olan Pat Cipollone, hem 6 Ocak 2021 günü hem de 2020 başkanlık seçimlerinin ardından bazı Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ve Trump’ın avukatı Rudy Giuliani’nin seçim sonuçlarına karşı çıkmanın yollarını görüştükleri toplantıların yapıldığı çalkantılı haftalarda Beyaz Saray’daydı.

Cipollone’nin eski Başkan Trump’ı ve ona yakın isimleri seçim sonuçlarına meydan okuma çabaları konusunda uyardığı, Trump’ın Adalet Bakanlığı’nda kendisine yakın bir kişiyi göreve getirmeyi değerlendirdiği sırada istifa etme tehdidinde bulunduğu belirtiliyor.

Komisyonla ne kadar bilgi paylaşacak?

Cipollone’nin komisyona vereceği ifade soruşturma sürecinde önemli bir açılımla sonuçlanabilir. Ancak Cipollone’nin Trump’la o dönemki görüşmelerinin bazılarının ya da tamamının gizli kalması gerektiğini savunarak komisyonla paylaşmak istediği bilgileri sınırlamaya çalışabileceği de konuşuluyor.

Komisyon yine de Pat Cipollone’nin Trump’a yakın isimlerin Seçiciler Kurulu’nu değiştirme ve Demokrat Joe Biden’ın seçimi kazandığı çekişmeli eyaletlerde alternatif seçici delegelerin belirlenmesi planı konusunda ilk elden bilgi sağlayabileceği ve bu nedenle de kendisinin kritik bir görgü tanığı olduğu görüşünde.

6 Ocak Komisyonu’nun Cumhuriyetçi başkan yardımcısı Liz Cheney geçen ay düzenlenen oturumlardan birinde, “Elimizdeki kanıt Pat Cipollone’nin doğru olanı yapmaya çalıştığını gösteriyor. Başkan Trump’ın 6 Ocak planlarının bazılarını durdurmaya çalışmışlar. Amerikan halkı Sayın Cipollone’den bunları şahsen dinlemeyi hak ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski Beyaz Saray Avukatı 6 Ocak Komisyonu’na İfade Verecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.