Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı

Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı

ABONE OL
10:13 - 02/11/2023 10:13
Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr. New York’ta bugün hakim karşısına çıktı. Trump şirketlerinin elinde gayrimenkulleri değerinden fazla göstererek finans ve sigorta şirketlerini aldattığına dair davada, şirket yöneticisi aile üyeleri yargılanıyor.

Şirketlerin başkan yardımcısı görevine sahip Donald Trump Jr’ın ardından Eric Trump ve Ivanka Trump da hakim karşısına çıkacaklar. Eski Başkan Donald Trump da bu davada haftaya Pazartesi günü bir kez daha hakim karşısında olacak.

Eski başkan Donald Trump’ın oğulları Eric ve Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr. mahkemede verdiği ifadesinde babasının 2017’de ABD başkanı seçilmesiyle birlikte kendisi ve kardeşlerinin şirket yönetiminde daha fazla yetki ve görev aldıklarını ancak söz konusu davaya konu mali işlemlere çok az müdahil olduklarını söyledi.

Donald Trump’ın büyük oğlu Trump Jr.’ın ifade sürecinin yarın da devam edebileceği ifade ediliyor.

Söz konusu davayla ilgili hakkında açıklama yapma konusunda kısıtlama kararı bulunan eski başkan Donald Trump’sa kendisine ait sosyal medya hesabından bugün bir kez daha mahkeme yargıcını eleştirdi.

Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da aynı davada hakim karşısına çıkacak.

Trump mesajında Yargıç Arthur Engoron’u hedef aldı ve defalarca
“Çocuklarımı rahat bırak Engoron. Hukuk mesleğinin yüz karasısınız!” ifadelerini kullandı.

Trump şirketleriyle ilgili davada savcılık, 250 milyon dolar tazminat, Trump ve iki oğlunun New York eyaletinde iş yapmalarının yasaklanması ve Trump Organizasyonu’na beş yıllık ticari emlak alanında faaliyet yasağı getirilmesini istiyor.

VOA tarafından geçilen Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski Başkan Trump’ın büyük oğlu hakim karşısına çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.