“Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak”

“Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak”

ABONE OL
22:47 - 14/09/2022 22:47
“Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır bölgesinde yeniden alevlenen gerginlikle ilgili, Erivan’ın “anlaşmanın şartlarını yerine getirmediğini” savundu.

Ermenistan’ın tutumunun “sonuçları olacağını” söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin “her zaman olduğu gibi” Azerbaycan’ın yanında olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 105 yeni Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenci yurdunun açılışı için Ankara’da düzenlenen törende yaptığı konuşmasına, Azerbaycan’a destek mesajıyla başladı.

“Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın zaferiyle neticelenen savaşın ardından varılan anlaşmayı ihlali sonucu yaşanan bu durumu, kabul edilemez buluyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman olduğu gibi, bu gelişme karşısında da Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir” dedi.

Erdoğan konuşmasında Erivan’ı eleştirerek, “Karabağ Savaşı’nın akabinde imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi sürekli saldırgan tavırlar sergileyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır. Temennimiz, Ermenistan’ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, mutabakat şartlarını süratle yerine getirmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır” diye konuştu.

Ermenistan yetkilileri, Azerbaycan’nın 13 Eylül Pazartesi akşamı saldırı başlattığı iddiasında. Bakü ise çatışmaların, Ermenistan’dan yapılan havan topu ve topçu ateşine misilleme olarak başladığını savunuyor.

İki ülke arasında 2020 yılında yaşanan ve altı hafta süren savaşı sonlandıran anlaşma kapsamında çatışma bölgesinde barış koruma gücü bulunduran Rusya, dün sabah saatleri itibariyle bölgede ateşkesin yeniden sağlandığını açıkladı.

Rus haber ajansı TASS’a göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşiyan bugün yaptığı meclis konuşmasında, son çatışmalarda 105 Ermeni askerin öldüğünü söyledi. Ermenistan’dan dün yapılan açıklamada 49 asker kaybettikleri belirtilmişti.

Azerbaycanlı yetkililer, 50 Azeri askerin çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

VOA tarafından geçilen “Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ermenistan’ın Tutumunun Elbette Sonuçları Olacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.