Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız”

Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız”

ABONE OL
22:32 - 28/10/2023 22:32
Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararının uygulanması gerektiğini belirterek “Can’ı o zindandan çıkaracağız” dedi.

Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın halen hukuksuzca Silivri’de tutulmasına karşı başlattığı Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşü bugün Anıtpark’ta sonlandırdı. Anıtpark’taki buluşmada, ilk önce kürsüye İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil çıktı.

Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da söz aldı ve “AYM açık bir direktif veriyor. Can Atalay’ı derhal tahliye edin. Can Atalay hapisten çıkacak bundan eminiz. Çünkü bu ülkede özgürlük için yürüyenler var. Çünkü bir köşeye sıkıştırılmış olsa da hukukta adalette direnenler var. Can çıkacak elbette, sevineceğiz. Asıl sevincimizi Osman Kavala, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özderen çıktığında yaşayacağız. Onlar için özgürlük yürüyüşümüz devam ediyor. Madem bir araya geliş sebebimiz özgürlük buradan Filistin halkına dayanışma selamlarımızı yollayalım. Yaşanılan katliamların son bulmasını dileyelim” dedi.

TİP Lideri Baş, “Ülkenin dört bir yanında haksızlığa, zulme karşı adımlarını adımlarımıza katan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu yürüyüşe Can Atalay’ın esaretine son vermek için çıktık. Bırakmazlar, diyorlardı. Şöyle yanıt verdik: Biz alışmayacağız. Biz kabullenmeyeceğiz. AYM kararıyla haklılığımız tescillenmiş oldu. Adalet geldi demiyoruz ama zor bir mücadeleyi kazandık. Adalet sarayı dedikleri o binalar buradaki sarayın şubesidir. Buradan söz veriyorum Can Atalay’ı, o zindandan alacağız. Cumhuriyet halkın egemen olmasıdır. Devrimcidir. İşte buradayız. Halkın kendi kaderini kendi eline almasındayız. Bizim cumhuriyetçiliğimiz evrenseldir” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erkan Baş: “Can’ı zindandan çıkaracağız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.