Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti

Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti

ABONE OL
16:24 - 23/04/2024 16:24
Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta tören ve etkinliklerle kutlanıyor. İlk tören her yıl olduğu gibi Ankara’da Anıtkabir’de gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretinden yeni dönmesi sebebiyle katılamadığı Anıtkabir’deki törende TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz hazır bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanın katıldığı 23 Nisan Anıtkabir törenine, gece geç saatlerde Irak ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmadı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meclis Başkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve “Aziz Atatürk, ilk başkanı olduğunuz milli irademizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sizlerin önderliğinde açılışının 104’üncü yıldönümü için buradayız. Bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olan bu kuruluş kararı; milli güçleri aynı çatı altında ve ortak amaç doğrultusunda toplamayı başarmıştır. Bundan 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek diriliş destanı yazdınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de hangi güç koşullar altında kurulduğunu bugünlerde çok daha iyi idrak ediyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Meclisimizin dünya çapındaki saygın konumuyla kıvanç duyuyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz; muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır” ifadelerinin de yer aldığı mesajı yazdı.

Anıtkabir’deki törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri de katıldı. Resmi törenlerin sona ermesinin ardından Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı ve bir kez daha 10 binlerce kişi ziyaret için Anıtkabir’e akın etti.

Ülke genelinde de tüm ilk ve orta dereceli okullarda 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere çok sayıda kentte çocuklara yönelik etkinlik ve konserler düzenleniyor.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’ın katılmadığı 23 Nisan törenine TBMM Başkanı liderlik etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.