Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor

Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor

ABONE OL
16:42 - 28/11/2023 16:42
Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce bugün Ankara’da olacağı duyurulan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye’ye gelmiyor.

Ziyaretin ertelendiği mi yoksa iptal mi edildiği henüz bilinmiyor ancak AFP’nin Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Reisi’nin bugün duyurulan Türkiye ziyareti gerçekleşmeyecek. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın bugün planlanan bir görüşmesinin olmadığını bildirdi.

Erdoğan 11 Kasım’da Riyad’da düzenlenen bölgesel zirveden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ayın 28’inde bize geliyor” demişti.

Reisi’nin ofisinden ise ziyarete ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

Erdoğan ile Reisi en son Pazar günü, iki ülkenin dışişleri bakanları da Cumartesi günü telefonda görüşmüştü.

“İran, Türkiye’nin İsrail ile doğrudan ve dolaylı ticaretine son vermesini bekliyor”

AFP’ye konuşan uzmanlar, İran’ın Türkiye’den söylemin ötesine geçerek İsrail ile ticari ve enerji işbirliğini kesmesini istediğine dikkat çekiyor.

İstanbul İran Araştırmaları Merkezi Direktörü Hakkı Uygur, “İran, Türkiye’nin İsrail ile doğrudan ve dolaylı ticaretine son vermesini bekliyor. Türkiye ise siyasi ve ticari konuları birbirinden ayırmayı önemseyen bir tutum sergiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

İran ayrıca Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kuzey sınırı boyunca uzanan ve Ermenistan’a erişimini zorlaştırma potansiyeli taşıyan ticaret yolundan da endişe duyuyor.

İran uzmanı Arif Keskin, “Türkiye ile İran arasındaki en önemli anlaşmazlık Kafkaslar ve Karabağ üzerineydi. Gazze çatışmasıyla birlikte bu konu geri plana itildi, ancak hala önemli bir mesele olarak orada duruyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’ın duyurduğu bugünkü Reisi ziyareti gerçekleşmiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.