Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin”

Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin”

ABONE OL
19:27 - 05/11/2023 19:27
Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

AK Parti, kurulduğu 2001 yılından beri katıldığı 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 başkanlık seçimi ve 3 referandumda en büyük rakibi olan CHP’ye üstünlük sağladı. İktidar partisi bu süre zarfında Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olarak girmediği 7 Haziran 2015 genel seçimleri ile 2019’daki yerel seçimlerinde zorlandı.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak 20 yıldır aralıksız yürütmenin başında olan Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart’taki seçimlerde Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra CHP lideri olarak Özgür Özel’le rekabete girecek.

Erdoğan: “Kongreyi kazanan zat Demirtaş’a Kavala’ya selam verdi, al birini vur ötekine”

2010 yılında Kılıçdaroğlu’nu genel başkan seçildiği için tebrik etmeyen Erdoğan, Özel’e de farklı davranmadığı gibi yeni CHP liderini de tıpkı halefi gibi terörle ilişkilendirdi.

Memleketi Rize’de halka hitap eden Cumhurbaşkanı, “Terör örgütlerinden medet umanlara, emperyalist güçlere selam çakarak iktidar hayali görenlere milletimiz sandıkta çok esaslı bir ders verdi. Ana muhalefetin dün kongresi vardı. ‘Bay Bay Kemal’ kime ‘bay bay’ dedi? Edirne’deki terörist başı Demirtaş’a, ‘bay bay’ dedi. Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi? O da aynen Demirtaş ve Kavala’ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı? Yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuz omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin, hep onlarla beraberdin. Kazanan, sen de onlarla beraberdin” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu da tebrik etmemişti: “Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın, teneke tenekedir. CHP zihniyeti değişmez”

O dönem başbakan olan Erdoğan, Deniz Baykal’ın istifası sonrası 22 Mayıs 2010’da CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na da sert sözlerle yüklenmişti.

24 Mayıs 2010’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Bu statükoyu istediğiniz kadar cilalayın, özü değişmeden bir şey değişmez. Tenekeyi istediğiniz kadar altın sarısına boyayın, teneke tenekedir. CHP zihniyeti değişmez. Manşetle gelen manşetle gider, sabah rüzgarıyla gelen akşam rüzgarıyla gider. Eski genel başkanlarını ibret alsınlar. Sırtlarını halka değil goygoyculara dayamış durumdalar. ‘Aday olmayacağım’ diyen aday oldu, (Deniz Baykal’ın) ağlayanlar etrafını sardı” demişti.

Temmuz ayında “Sınıf arkadaşım devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim” diyen Bahçeli henüz yorum yapmadı

Ak Parti’nin Cumhur İttifakı’ndaki büyük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ana muhalefetteki lider değişikliği hakkında henüz bir değerlendirmede bulunmadı.

Bahçeli 24 Temmuz’da Özgür Özel’in aday olacağının ortaya çıkması üzerine, “Özgür Bey’in konuşması çok heyecanlı yapılmış bir konuşma. Aynı kongre havasındaydı. Kongre konuşmasına benzer bir konuşma usulüyle oldu. O bakımdan kendi kendime sordum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim” demişti.

“AK Parti iktidarını değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmek gereken bir yerel seçimlere doğru gidiyoruz”

Dünkü kurultayda her iki genel başkan adayının cezaevinde bulunan HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenmesine tepki gösteren bir başka siyasetçi Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi İçişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı karşılığında Kılıçdaroğlu ile mutabakat sağladığı ortaya çıkan Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “13 milyon sığınmacı ve kaçağa karşı görüş açıkladıkları için tutuklu olan vatansever gençleri anmayan 2 siyasetçi Atatürk düşmanı, Cumhuriyeti düşmanı Selahattin Demirtaş’ı anmak konusunda yarışıyorlar. Türk halkından kopuk, bölücülerin, saray artıklarının, siyaset tüccarlarının ve 5’li çeteden fonlanan yapıların oluşturduğu muhalefet değişmeden iktidar değişmeyecek. AK Parti iktidarını değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmek gereken bir yerel seçimlere doğru gidiyoruz” dedi.

Akşener, Özgür Özel’i tebrik etti

28 Mayıs’daki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası fiilen dağılan Millet İttifakı’nda CHP’nin büyük ortağı olan ve Kılıçdaroğlu’nun devam etmesi halinde yerel seçimlerde birlikte hareket etmesi imkansız görünen İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener de bugün Özgür Özel’i tebrik etti.

Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayında genel başkan olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor; Kurultay sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan yeni CHP lideri Özel’e “terör” eleştirisi: “Sen de onlarla beraberdin” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Meral hanim CHP nin yeni liderine CHP ye “Siyasi Nafaka Davasi acacagim” demis mi!
    Selamlarimla,

    Yanıtla
    +0
    -0