Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı”

Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı”

ABONE OL
23:45 - 17/10/2020 23:45
Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile telefon görüşmesinde Dağlık Karabağ konusunda Kanada’nın Türkiye’ye bazı askeri ürünlerin ihracatını askıya alma kararının gündeme geldiği bildiriliyor.

Cuma günü Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ile Trudeau ülkeleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ticaretin artırılması ve savunma alanında da işbirliklerinin genişletilmesi konularını değerlendiği aktarıldı.

İki liderin görüşmesinde ayrıca Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle yeniden alevlenen krize de değinildi. Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasında, Erdoğan’ın, Kanada’nın Türkiye’ye bazı askeri ürünlerin ihracatını Dağlık Karabağ sorununa bağlı olarak durdurmasının “müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu” ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Azerbaycan-Ermenistan ihtilafında sorunun esas kaynağının Yukarı Karabağ’ın yaklaşık 30 yıldır Ermenistan’ın işgali altında bulunması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın karşı harekatını uluslararası tanınmış sınırları içinde, kendi öz topraklarında icra ettiğini ifade etti” denildi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Trudeau’ya: “Yapılan Müttefiklik Ruhuna Aykırı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.