Erdoğan’dan Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar”

Erdoğan’dan Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar”

ABONE OL
00:06 - 31/12/2023 00:06
Erdoğan’dan Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Türkiye Süper Kupa Finali’nin, Atatürk’ün bulunduğu forma ve Atatürk sözlerinin yazılı olduğu pankartlara izin verilmemesi üzerine iptal olmasının ardından konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Şair Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 50. yılı nedeniyle İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Atatürk üzerinden hükümete yüklenen ana muhalefet partisini hedef aldı.

Cumhurbaşkanı, “Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum ‘Siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz’ diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin, bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını bizim nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese de tüm insanlık gayet iyi biliyor. CHP ve şürekası ders vermeyi bıraksınlar şayet samimiyseler gitsinler önce bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar” dedi.

Erdoğan: “Dünkü olayın provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz, muhalefet partileri istismar siyaseti yapıyor”

Muhalefeti sporu istismar etmekle suçlayan Erdoğan, sosyal medyada yapılan provokasyonlara izin vermeyeceklerini söyledi.

Riyad’da oynanacak Süper Kupa Finali’nin Atatürk resmi içeren formalara ve Atatürk’ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlara izin verilmemesi nedeniyle oynanmamasına milyonlarca kişi tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, “Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. 20 yılım futbolla geçti, bunlar gibi tribünden seyretmedim. Dün gece yaşanan hadiselerden duyduğumuz üzüntüyü vurgulamak istiyorum. Sporun günlük siyasetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz” diye konuştu.

Özgür Özel: “Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nı pazarlık konusu yapan baş suçlu Erdoğan’dır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim vermeden eleştirdiği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaşananların sorumlusu olarak Erdoğan’ı gösterdi.

CHP lideri, “Bu maç, 100. yılda Türkiye dışında adı Atatürk olmayan bir stat dışında olamaz. İzmir Atatürk Stadı’na yakışırdı. Yurt dışında yapacaksanız bir mazeret olur o da KKTC’de. Burası kadar vatan bildiğimiz bir yerde olur. Hiçbir yerde oynanamaz ama Suudi Arabistan’da hiç oynanamaz. Bunlar gelince Anıtkabir’e gidiyorlar mı? İstiklal Marşı’na saygı gösteriyorlar mı? İşte böyle kepazelik olur. Hepimiz utandık, çok tepkiliyiz ama suç ne kulüplerde ne de istifa ettirilerek bütün suçun yükleneceği TFF’dedir. Suç, ‘Her şeyi ben bilirim’ diyen Erdoğan’dadır. Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nı pazarlık konusu yapan baş suçlu Erdoğan’dır. Fenerbahçe ve Galatasaray’a, onlara destek veren Beşiktaş’a ve tüm kulüplere müteşekkiriz. Suudi Arabistan’daki hadsizlere ve 100. yıl kupasını oraya yollayan hadsizlere hadlerini bildirmişlerdir” diye konuştu.

İmamoğlu’dan iktidar eleştiri: “Hazinenizin tam takır olması sizi çaresiz bırakıyor, ortadan kayboluyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir başka eleştiri, “Bu ülkedeki kritik olaylarda ortadan kayboluyor” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Meydanı’ndan konuştu (Arşiv foto)

Beşiktaş Meydanı’nda bulunan Kartal heykelinin açılış töreninde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları altında konuşan İmamoğlu, “Biz oraya niye gittik. Bu sorgulanmalı? Bu gidişin mimarları kim, hangi akla hizmetle böyle bir süreç tariflediler? Hangi detayları hesaba katmadılar? Bu kararı kim verdi, niçin oraya gidildi, buna ihtiyaç mı vardı? Bunun hesabı sorulmalı. Ülkenin hazinesinin tam takır olması ve bazı ülkelerden birkaç milyar dolar alacaksınız diye boyun eğmeniz, işte sizi böylesi bir olayda çaresiz bırakıyor, sesinizi bile çıkaramıyor, ortadan kayboluyorsunuz. İşin özeti bu kadar” dedi.

“Kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray müzesinde birisi de Fenerbahçe müzesinde yaşasın”

İmamoğlu, 2023 yılında Süper Kupa maçının oynanmadan Fenerbahçe ve Galatasaray’a verilmesi gerektiğini de savundu.

İBB Başkanı, “Bir öneri yapayım, o kupa maçı artık oynanmasın. Millet bu anıyı unutmayacak. O kupayı ikiye bölün birisi Galatasaray müzesinde birisi de Fenerbahçe müzesinde ilelebet dostluk içinde yaşasın. Ama bir şölen yapın. O şölenin yeri de Beşiktaş’taki Dolmabahçe Stadı olsun, İnönü Stadı olsun. Üç takımın bütün Türkiye’nin takımlarını davet ettiği bir spor şöleni olsun” dedi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan muhalefete Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan muhalefete Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan muhalefete Süper Kupa tepkisi: “İstismar siyaseti yapıyorlar” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Bu satirlari okuyunca CHP nin hala (Cehalet ve Haylazlik Partisi) olduguna inanmak zorunda oldugumu hissettim. Dunya Turkiye’den neler bekliyor ve ana muhalefet partisi baskani hala milletin ve dunyanin huzurunda nasil konusulacagini hic ogrenmedigini ispatlamis. Ya Rabbi, Ya Rabbi!

    Yanıtla
    +0
    -0