Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi

Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi

ABONE OL
14:11 - 21/06/2021 14:11
Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsü pandemisiyle mücadelede kısıtlamaların devam ettiği Türkiye’de gözler bugün saat 15’te toplanacak kabine toplantısına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda COVID-19 pandemisi ile ilgili alınan önlemlerde ciddi bir azaltma ve güçlü bir normalleşme bekleniyor.

Türkiye’de yeni vaka sayısında görülen dikkate değer azalma ve aşılamada yaygın artış bu beklentinin başlıca nedenleri olarak gösteriliyor.

16 Nisan tarihinde 63 bin 82 vaka ile tüm pandemi sürecinin en fazla vaka sayısına ulaşan Türkiye, 2 Haziran’dan bu yana günlük 7 bin yeni vakanın üzerine hiç çıkmadı.

17 Haziran’da düzenli azalma ile günlük yeni vaka sayısı 20 Haziran’da 5 bin 91 yeni vakaya geriledi.

21 Haziran itibariyle Türkiye’de COVİD 19 aşılama sayısı 42 milyon 43 bin 358’e yükseldi.

27 milyon 593 bin 991 kişiye iki doz aşı uygulanırken ilk doz aşı yaptıranların sayısı da 14 milyon 449 bin 367’e ulaştı.

Aşılama sayısının toplam nüfusa oranlanmasında ilk üç sırayı İsrail, (yüzde 63) İngiltere, (yüzde 63) Şili (yüzde 62) alırken Türkiye toplam aşılamada yüzde 32 ile dünyada yüzde 13. sırada yer alıyor.

Kabine toplantısında mevcut tedbirlerde yeni düzenlemeler konusu masaya yatırılacak. Aşılama hızındaki artış nedeniyle birlikte bazı önlemlerin esnetilmesine ilişkin beklentiler yüksek. Hali hazırda gece saat 22’de başlayan sokağa çıkma yasağı ve Pazar günleri uygulanan tüm gün sokağa çıkma yasağı ve şehirlerarası seyahatlere yönelik uygulamalarda değişiklik yapılması bekleniyor. 22:00 olan sokağa çıkma yasağının da geceyarısına çekilmesi beklentiler arasında.

Aşılama yaşı 30’a indirildi, eczanelerde aşı gündemde

Kabine, devam eden aşılama uygulamasına ilişkin konuları da ele alacak. Türkiye’de aşılama yaşı 30’a kadar inmiş durumda. Haziran ayı sonuna kadar aşılama yaşının 20’ye kadar düşürülmesi hedefleniyor. Eczanelerde aşı yapılmaya başlanması ve mobil aşı merkezi sayılarının arttırılması da yine konuşulacak konular arasında yer alıyor. Kabine bu çerçevedeki planları da değerlendirecek.

Turizm sektörüne yönelik girişimler ve diğer ülkelerin Türkiye’yi kırmızı listelerinden çıkarmalarına yönelik girişimler de yine Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündeminde olacak. Turizm sektörüne yönelik KDV desteğinin uzatılması kararının çıkması da beklentiler arasında.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçerek alınan kararları açıklayacak.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Kısıtlamalar Sonrası Normalleşme Mesajı Beklentisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.