Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması

Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması

ABONE OL
22:14 - 31/01/2022 22:14
Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde yılbaşında elektrik ücretlerine zam yapılması sonrasında gelen tepkiler üzerine tarifede güncelleme yapılacağını açıkladı. Erdoğan, “En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla (düşük tarifeli) aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” dedi.

Erdoğan, Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak ilk kez katıldığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yaklaşık 2 saat 20 dakikalık toplantısı sonrasında ele aldıkları konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’nin teklifi üzerine yılbaşında geçiş yapılan kademeli tarifeyle birlikte elektrik fiyatlandırmasına yapılan zammın faturalara yansımasıyla ülke genelinde tepkiler oluştu. Konutlarda düşük tarife için aylık 150 kilovatsaat limiti belirlenmişken bunun çok gerçekçi olmadığı ve bu limiti aşan herkese çok yüksek bedelli faturalar gelmesi tepkilere neden oldu.

Erdoğan, tarifeye ilişkin yeni yasal düzenleme yapılması talimatı verdiğini açıklayarak, “En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir. Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz. Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik” ifadelerini kullandı.

Enerji krizi tartışmalarına ilişkin ise İran ile Türkiye arasındaki hatta yaşanan bir arıza sebebiyle doğalgaz arzında azalma yaşandığını hatırlatan Erdoğan, arıza giderme çalışmalarını gelecek aylara bırakma konusunda İran ile mutabık kalındığını açıklayarak, Azerbaycan hattından aldıkları doğalgaz miktarını da artırdıklarını söyledi. Erdoğan, “İlaveten çeşitli kaynaklardan temin ettiğimiz LNG alımlarını hızlandırdık. Tuz Gölü ve Silivri’deki yer altı doğalgaz depolama tesislerini de devreye soktuk. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık, yakında tümüyle kaldırıyoruz” dedi.

Erdoğan artan mazot fiyatları karşısında çiftçilere yönelik talep edildiği şekliyle karşılıksız hibe değil kredi desteği verileceğini açıkladı. Erdoğan, “Kredi Garanti Fonu kefaletiyle kullandırılacak 3 yeni destek paketiyle firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz” dedi. Erdoğan, 2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

Kabine değişikliğine devam sinyali verdi

Erdoğan, Adalet Bakanlığı’ndan istifa eden Abdulhamit Gül ile ilgili “bugüne kadar hakkı ve hakkaniyeti gözeterek gösterdiği samimi gayretler, sükunetle yürüttüğü hizmetler için” teşekkür etti.

Gül ile farklı platformlarda, farklı vesilelerle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kabine üyeleri, diğer üst düzey yönetici kadrolar gibi doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz gayet tabiidir. Aksi yönde bir tutum, hayatın olağan akışına aykırı olur. Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni bir enerjiyle heyecanla vizyonla hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu çerçevede yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 Temmuz ayından bugüne kadar 6 bakanımız değişti. Bir bakanlığımızın ikiye ayrılması sebebiyle 7 arkadaşımız da kabineye girdi. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için asıl olan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet etmektir. Milletimizin bize ülkeyi yönetme sorumluluğu verdiği 2002 Kasım’ından bugüne kadar beraber çalıştığımız, hayata geçirdiğimiz eser ve hizmetlere katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gibi isimlerle ilgili de görev değişikliği iddiaları tartışılırken, Erdoğan’ın ise orman yangılarıyla mücadeleye ilişkin “Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8’e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20’ye, helikopter sayımızı 55’e çıkartıyoruz” açıklaması dikkat çekti.

Erdoğan, ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçirdiklerini bildirdi. Erdoğan, “Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat’ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız” açıklamasını sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Elektrik Faturalarına Güncelleme Açıklaması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.