Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği

Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği

ABONE OL
00:06 - 23/10/2022 00:06
Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü serbestisine “yasal güvence” çağrısı ile ilgili Malatya’da katıldığı bir etkinlikte konuştu. Erdoğan, “Hadi sıkıyorsa, gel bu işi referanduma götürelim. Millete götürelim, kararı millet versin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 4 Ekim’de “siyasi araç” olmaktan tümüyle çıkarılması ve sol parti kimliğiyle muhafazakar kesimler ile barışma fikriyle, başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapılması girişimini başlatmıştı.

CHP aynı gün tek maddelik kamuda başörtüsü serbestliğine güvence sağlama amaçlı yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

CHP’nin bu hamlesine 5 Ekim’de , anayasa değişikliği önerisi ile yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyu bugün Malatya’da katıldığı bir etkinlikte gündeme getirdi.

Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun milletin kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını yeniden açtığını söyledi.

“Bu tartışma vesilesiyle milletimizin sahip olduğu tüm haklar gibi eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü de hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki sahte maskenin aralandığını gördük. Biz kadınlarımızı asla başı açık veya başı örtülü diye sınıflamadık, ayırmadık ama birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Bay Kemal, senin yanındakiler ne yaptılar? Üniversitelerimizde ikna odaları kurdular ve bu ikna odalarına girerken o yavrularımızın başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. O ikna odalarında hesaba çektiler kızlarımızı” diyen Erdoğan, şu anda devletin hiçbir kurumunda başı açık, başı örtülü ayrımının olmadığını kaydetti.

Başörtüsü özgürlüğünü, anayasa güvencesi altına almayı teklif ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, “Bakalım gelebilecek mi? Göreceğiz. Biz şimdi hazırlıkları yaptık. Bu anayasa değişikliğini Meclise göndereceğiz, gelir veya gelmez, maksat tüm milletimiz bunu görsün, bunu tanısın, yandaşlarını da tanısın, altılı masayı da tanısın. Hayati bir diğer konu olan sapkın akımların dayatmalarına karşı ailenin korunmasını da ekleyerek bir anayasa değişikliği teklifinin hazırlığına başladık. Bakalım konu Meclise geldiğinde kim nasıl bir tavır içine girecek?” dedi.

Meclise sunacakları başörtüsü teklifinin yeterli çoğunluk sağlanamaması ve kabul edilmemesi durumu içinse Erdoğan referendum seçeneğini gündeme getirdi.

Erdoğan, “Hatta şunu da yapabiliriz. İlk defa bugün Malatya’da açıklıyorum. Şunu da yapabiliriz, nedir o? Haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Öyle mi, parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da çağrı yaptı.

Erdoğan, “Baktık kendi başlarına aday çıkaramayacaklar biz önlerini açalım dedik, hodri meydan seçimde karşımıza çık dedim. O ne anlamış biliyor musunuz, sanki ben ona TV’ye çık dedim. Malatya’dan tekrar sesleniyorum, ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Başörtüsü İçin Referandum Seçeneği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.