Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı

Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı

ABONE OL
21:48 - 20/10/2022 21:48
Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dağlık Karabağ’ın Zengilan şehrindeki yeni havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı törenle açıldı.

Zengilan Havalimanı, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaların sonlandırıldığı 2020 yılından bu yana bölgede faaliyete açılan ikinci havalimanı.

İlki, yine Erdoğan ve Aliyev’in açılış törenine katıldığı Füzuli Uluslararası Havalimanı’ydı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti sırasında, Aliyev tarafından Cebrayıl’da resmi törenle karşılandı.

İki lider törenin ardından baş başa görüştü.

Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalar, uluslararası alanda Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan ancak 2020 yılına kadar büyük ölçüde çoğunluğu etnik Ermeni nüfus tarafından kontrol edilen bölgenin kontrolu için onlarca yıldır süren düşmanlıklarla bağlantılıydı.

Savaşı sonlandıran anlaşma uyarınca bölgede kontrol yeniden Azerbaycan’a geçerken, Ermenistan’da askeri üssü bulunan Rusya ise, anlaşmanın ihlal edilmesini önleme amacıyla bölgeye Barış Gücü gönderdi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan ve Aliyev Karabağ’da Havalimanı Açılışına Katıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.