Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü

 Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü

ABONE OL
23:18 - 04/11/2022 23:18
 Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı, Yunanistan’ın mütecaviz eylemleri ve Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü muhtıra ele alındı.

İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve adil bir çözüme ulaşılabilmesi için müzakerelere dönülmesinin zaruri olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye-İsveç-Finlandiya üçlü muhtırasına ilişkin onay sürecinin hızını, ne zaman nihayetleneceğini bu ülkelerce atılacak adımların belirleyeceğini ifade etti.

Görüşmede Yunanistan ile ilişkilerle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede gerginliği arttıranın Türkiye olmadığını, Yunanistan’ın aklıselimle davranmaya ve diyaloğa yönlendirilmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, görüşmeyi sosyal medya mesajında değerlendirdi. Stoltenberg, tahıl koridoru anlaşmasının devam etmesindeki rolü nedeniyle Erdoğan’a teşekkür etti.

Stoltenberg ayrıca Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurularının sonuçlandırılmasının, ittifakı güçlendireceğine de vurgu yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İstanbul’da biraraya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabındaki paylaşımda, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinde, bugüne kadar NATO’daki sorumluluklarını yerine getiren Türkiye’nin bundan sonra da getirmeye devam edeceğini aktardı” denildi.

VOA tarafından geçilen  Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur.  Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan  Erdoğan Stoltenberg ile Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.