Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı

Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı

ABONE OL
00:35 - 19/09/2022 00:35
Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul Çalışmalarına katılmak için New York’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Salı günü BM Genel Kurulu’na hitaben bir konuşma yapacak.

Üst düzey çalışmalarının Salı günü başlayacağı BM Genel Kurulu’nda, birçok liderin Kraliçe Elizabeth’in cenaze törenine katılacak olması, programda da değişiklikler olmasına neden oldu.

Ev sahibi ülke olarak her yıl Genel Kurul çalışmalarının ilk günü konuşmasını yapan ABD Başkanı Joe Biden, bu yıl konuşmasını ikinci gün yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gezisinde, eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve çok sayıda üst düzey bürokratta eşlik ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kraliçe Elizabeth’in cenazesine katıldıktan sonra New York’a gelmesi bekleniyor.

Önceki gün sabaha karşı New York’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Washington Büyükelçisiyle kaldığı Türkevi’nden Central Park’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüyüş yapıp yemek yediği Central Park’ta Amerikalar ve turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde Türk Amerikan toplumunun temsilcilerini kabul etti, Amerikan yayın kuruluşu PBS’e özel bir mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde Türk- Amerika Yürütme Komitesi’nin (TASC) onuruna vereceği bir yemeğe katılarak bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aralarında İsrail Başbakanı Yair Lapid’in de bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan New York’ta Temaslarına Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.