Erdoğan Merkel’le Görüştü

Erdoğan Merkel’le Görüştü

ABONE OL
17:27 - 06/10/2020 17:27
Erdoğan Merkel’le Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün video konferans aracılığıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Erdoğan’ın Merkel’le görüşmesinde, geçen hafta düzenlenen Avrupa Birliği zirvesinde alınan kararları eleştirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre Erdoğan Merkel’e zirvede alınan kararların Birlik ile Ankara arasındaki ilişkilerle ilgili sorunları çözmede yeterli olmayacağını söyledi.

Erdoğan’la birlikte MİT Başkanı Hakan Fidan, İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da katıldığı video konferans görüşmesinde Erdoğan’ın Merkel’le Türkiye-Almanya ikili ilişkileri ve Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra Doğu Akdeniz ve Libya’yla ilgili sorunlar ve Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden krizle ilgili görüştüğü belirtildi.

Görüşmeyle ilgili yayınlanan resmi açıklamaya göre Erdoğan ayrıca AB’nin Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin baskılarına boyun eğdiğini savundu.

Almanya resmi makamları görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan Merkel’le Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan Merkel’le Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan Merkel’le Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.