Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü 

Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü 

ABONE OL
20:32 - 26/03/2021 20:32
Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El Menfi ve Konsey Üyesi Abdullah Hüseyin El Lafi ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan’ın İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Libya Başkanlık Konseyi Başkanı El Menfi’yle görüşmesi iki saat sürdü.

Ziyarete ilişkin yapılan ön açıklamada, “Libya Başkanlık Konseyi’nin göreve başlamasının ardından Türkiye’ye düzenleyecekleri bu ilk ziyarette, Türkiye-Libya arasındaki köklü ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir” bilgisi verilmişti.

Türkiye yeni hükümete destek açıklaması yapmıştı

Türk Dışişleri Bakanlığı, 10 Mart’taki açıklamasıyla Libya’daki yeni hükümete destek mesajını paylaşmıştı. Açıklamada, “Başbakan Abdülhamid Dıbeyba’nın Libya Temsilciler Meclisi’ne sunduğu Ulusal Birlik Hükümeti’nin 10 Mart 2021 tarihinde güvenoyu almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Başbakan Dıbeyba ve yeni hükümeti tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Ulusal Birlik Hükümeti’nin, dost ve kardeş Libya halkının refahı için kamu hizmetlerinin sunulması başta olmak üzere seçim sürecinin yürütülmesi, kurumların birleştirilmesi ve kapsamlı ulusal uzlaşının sağlanmasını teminen hızlı ve somut adımlar atmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte, yeni hükümetin yetkilerinin Libya’nın tüm bölgelerine teşmil edilmesi özellikle önem arz edecektir. Seçimlere kadarki bu önemli dönemde, Libya’daki tüm kesimleri ve uluslararası toplumu demokratik, istikrarlı ve müreffeh bir Libya’nın inşasında Ulusal Birlik Hükümeti’ne destek vermeye davet ediyoruz. Türkiye, Libya halkının yanında güçlü şekilde durmaya, refah ve huzur beklentilerinin karşılanması konusunda da her türlü desteği vermeye devam edecektir” denilmişti.

Erdoğan da, 20 Mart’ta El Menfi’nin yanı sıra Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid el-Dibeybe’yi telefonla arayarak tebrik etmişti.

Türkiye’nin Libya politikası ise Fransa gibi ülkeler tarafından eleştiriliyor ve uluslararası alanda tartışmalara da yol açıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 25 Mart’ta Paris’te kabul ettiği El Menfi ve yardımcısı Musa el Koni ile görüşmesinde, “Türkiye ve Rusya’dan gelen tüm yabancı savaşçılar bir an önce Libya’yı terk etsin. Libya ordusu, tek ve meşru güç olarak Libya’nın toprak bütünlüğünü sağlamak için birleşmeli. Avrupalılar’la birlikte bu konuda çok sağlam duracağım ve meseleyi Birleşmiş Milletler’e de taşıyacağız” demişti.

VOA tarafından geçilen Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan Libya Liderleriyle Görüştü  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.