Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün”

Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün”

ABONE OL
22:26 - 28/10/2023 22:26
Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği mitinge yüz binlerce kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve aralarında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de bulunduğu tüm Cumhur İttifakı üyesi partilerin genel başkanları da mitingde yer aldı.

Yurtdışında gelen tek lider, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu. Miting alanına Türk ve Filistin bayrakları dışında herhangi bir pankart sokulmadı.

“İsrail sen buralara nasıl geldin? Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün”

Son bir haftadır İsrail’e karşı tepkisini sertleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de İsrail’in “işgalci” ve “örgüt” olduğunu söyledi.

“Hamas terör örgütü değildir” sözlerini yineleyen Erdoğan, “İsrailli yöneticilerin en üst seviyede dile getirdiği kavramların altını kazıyın. Hepsinin içinden ülkemiz topraklarını da kapsayan bir ihanet haritası çıkar. 1947’de Gazze, Filistin buralar neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Dolayısıyla Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye’nin sana borcu yok. Onun için bu kadar rahat konuşuyoruz. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı’nın her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyorlar. Seni ziyarete geliyorlar” dedi.

“Ey batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir hilal haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz?”

İsrail’e destek veren batılı ülkeleri de eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin Libya ve Karabağ’dan sonra Ortadoğu’da askeri bir opsiyona hazır olduğu mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı, “Gazze’de yaşanan katliam topyekûn Batı’nın eseridir. Çocuk katillerine verdikleri tam desteği demokrasi ve adalet gibi kavramlarla gizlemeye çalışmaları da ayrı bir komedidir. İsrail onlara rağmen adım atamaz. Atsa da üç günde çöker. Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce seyrediyor. Gazze’de ölen yavrular için niçin sesiniz çıkmıyor? Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir hilal haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içerisindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Libya’da neysek Karabağ’da neysek bilesiniz ki Ortadoğu’da da oyuz” diye konuştu.

“İsrail biz de seni ‘savaş suçlusu’ diye dünyaya ilan edeceğiz”

Türkiye’nin İsrail’i “savaş suçlusu” olarak tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, İsrail’in işlediği suçların bedelini ödeyeceğini de dile getirdi.

Erdoğan, “İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu diye dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Savaş suçlusu olarak İsrail’i dünyaya tanıtacağız. Batılı liderler İsrail’e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı, ne kadar çocuk, kadın ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı varmış. Tamam da adalet nerede? Gazze’de savunma değil katliam yürütülüyor. Birleşmiş Milletler’de oylama yapıldı. 120 ülke size ne dedi? Ateşkes için ‘evet’ deyin dedi. 40 ülke çekimser kaldı, 13-14 ülke İsrail’in yanında kaldı. İsrail sen yalnızlığa mahkumsun. Savaşın bir ahlakı ve hukuku var. Bunun bedelini ödeyeceksiniz” diye konuştu.

“Türkiye ve Müslüman ülkelerin askeri olarak hareketlenmeleri gerekiyor”

Mitinge katılanlardan Asiye Güler, İslam ülkelerinin İsrail’e karşı askeri seçeneği düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Güler, “Bundan sonra daha da ileriye gitmemiz gerekiyor. Sadece bu mitingi yapıp sadece olduğumuz yerde saymamamız gerekiyor. Bir şeyler hareket etmeli, askeri olarak. Siyasi olarak bir şey yapılmıyor. Askeri hareket olarak hareketlenme gerekiyor. Türkiye ve Müslüman ülkelerin askeri olarak hareketlenmeleri gerekiyor. Bu işin başını da Türkiye çekecek gibi geliyor” dedi.

Filistin bayrağına karşı olanlar da Filistin’e destek mitingine geldi

Elinde Türk, Azerbaycan ve Kazakistan bayrakları ile mitinge katılan Halil Mert, Filistin’in yanında olduğunu belirtirken Filistin bayrağını taşımayı reddediyor.

Mert, “Elimde Filistin bayrağı yok. Çünkü o İngiliz devletinin asi Şerif Hüseyin’in eline tutuşturduğu bayrak. Asinin bayrağının sallanması da ayrı bir dram. Mehmetçiği arkasından vuran Arap ırkçılığını sembolize eden bu bayrağın İstanbul’da sallanması bizi yaralıyor. Bu ciddi bir psikolojik harekât. Peki niçin geldik? Nihayetinde 107 yıl önce bizim toprağımız olan, Türk milletinin 850 sene muhafaza ettiği Büyük Kudüs Barışı’nı sağlayan bu milletin evladı olarak oradaki kanı gözyaşını telin etmeye geldik.

“Dünya kendi açısından haklı biz de haklıyız”

Filistin meselesi ile ilgili tarihsel arka planlı bilmeden kolaycı yorumlar yapılmasını karşı çıkan Ali Özdemir ise Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerini kesmesini doğru bulmuyor.

“Biz Halk olarak desteğimizi belirtmek için buradayız, devlet açısından onlar kendileri biliyor. Onu devlet karar verir. Ama Türkiye’de bir sürü İsrailli iş adamı var, Yahudi yerleşimciler var. Ona dikkat etmek gerekir. Dünya kendi açısından baktığımızda onlar kendi açılarından haklı biz de haklıyız. Öldürülenler var. Masum çocuklar. Hamas’ın saldırısıyla başladı. O saldırdı niye yapıldı? Yıllarca yapılan zulüm yüzünden.”

VOA tarafından geçilen Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan İsrail’e meydan okudu: “Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.