Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi

Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi

ABONE OL
14:17 - 01/04/2024 14:17
Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ana muhalefet partisi CHP’nin ilk parti konumuna yükseldiği ve iktidar partisi AK Parti’yi ikinci sıraya gerilettiği yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçların gelmesinin ardından gece saatlerinde Türkiye’de televizyon ekranları ikiye bölündü.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkent Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde; İstanbul’u bir kez daha kazanan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da Saraçhane’de eş zamanlı olarak balkona çıkarak seçmenlere seslendi.

Erdoğan AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmasında yerel seçimde alınan sonuçların ardından özeleştiri yaparken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu “Onlar tam gaz geri, biz tam yol ileri” dedi.

Erdoğan: “Bizim için bitiş değil, dönüm noktası”

“14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra, maalesef, yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık” diyen Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin kendileri için “bitiş değil, dönüm noktası” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her siyasi parti gibi kendilerinin de parti organlarında yerel seçim sonuçlarını “açık yüreklilikle” değerlendireceklerini ve özeleştiriyi “cesaretle” yapacaklarını belirtti.

Erdoğan: “Milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de hükümet olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Ama hiçbir surette milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erken seçime kapıyı kapattı mı?

Yerel seçimlerde iktidar partisinin istediği sonucu alamaması ve buna karşılık muhalefetin 1977’den sonra ilk kez birinci parti olmasının ardından erken seçim ihtimaline ilişkin bazı tartışmalar medyada gündeme gelmişti.

Bu olasılığa bir anlamda kapıyı kapatan Erdoğan, “Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim defterinin bugün itibarıyla kapanması bile büyük bir kazançtır. Türkiye’nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Bu süre zarfında yanlışımız varsa düzelteceğiz. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız.

Doğrularımızın sayısını arttıracağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz” diye de ekledi.

Zafer konuşmasında ceketi çıkarıp kolları sıvayan İmamoğlu: “İstanbul’da partizanlık bitti”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aldığı zaferin ardından, Saraçhane’de Erdoğan’la neredeyse eş zamanlı olarak seçmenlere seslendi.

İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinde kampanya ve miting sürecinde kendisiyle özdeşleşen “ceketi çıkarıp kolları sıvama” hareketini tekrarladı ve seçmenlerin sloganları arasında yaptığı konuşmada, “İstanbul’da partizanlık bitti, milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Millet dedi ki hızını arttır yola devam et. Hem de onların dediği gibi tam gaz geri değil, tam yol ileri” şeklinde konuştu.

“Kanal yok, İstanbul var”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, “Seçmenin hükümet yetkililerine verdiği talimat şu: Seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, vesayet kuramaz. Kanal yok, İstanbul var” sözleriyle de Kanal İstanbul projesinin asla yapılmayacağı mesajını verdi.

Yerel seçimde kampanya sürecinde AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum Kanal İstanbul projesinin gündemlerinde olmadığını söylemiş ancak İmamoğlu Mart başında düzenlediği bir mitingde, “Gündemde yok diyorlar, gizli gizli ihale yapıyorlar” demişti.

Erdoğan’a mesaj: “18 aydır imzayı esirgediğin metro hattını imzala, engelleme”

Ekrem İmamoğlu İstanbul’a hizmet konusunda seçmenin 31 Mart yerel seçimlerinde bir mesaj verdiğinin de altını çizdi.

İmamoğlu, “İstanbul bu akşam demiştir ki; Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala, engelleme, işine bak demiştir. İstanbullu daha nesin? Bakalım mesajı alacaklar mı almayacaklar mı?” sözleriyle seslendi.

“Yarın çok güzel bir gün başlayacak”

Yerel seçimde İstanbul halkının oy tercihiyle aynı zamanda demokrasiden yana olduğu mesajını verdiğini söyleyen İmamoğlu, “Bir kişi emir vermez, millet emir verir. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir. Yarın mis gibi demokrasi, barış, huzur, kardeşlik kokacak. Yarın çok güzel bir gün başlayacak” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu Saraçhane’deki seçim konuşmasını, “Biz demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz. Kolları sıvadım, sizden enerjimi aldım. Değil atom karınca, bizi bu yolculukta kimse geçemez.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Murat Kurum: “Milletimiz bizi nerede görmek isterse orada olacağız”

Yerel seçim kampanya sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve çok sayıda bakanın sahaya inerek destek verdiği Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum ise seçimde aldığı yenilginin ardından kameralar karşısına geçti.

90 gündür sahada çalıştıklarını ve projelerini anlattıklarını söyleyen Murat Kurum, “Biz yine sokakta olacağız. Milletimiz bizi nerede görmek isterse biz orada olacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz. Biz daima milletimizin huzuru için çalışan kadrolarız. Büyük Türkiye davası için çalışacağız” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan “İrtifa kaybettik” diyerek özeleştiri yaptı; İmamoğlu “Bir kişinin vesayet dönemi bitmiştir” dedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.