Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler”

Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler”

ABONE OL
23:31 - 24/03/2024 23:31
Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonucu en çok merak edilen kent hiç şüphesiz İstanbul. Seçim araştırmaları da seçimin yarışının CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Murat Kurum arasında başa baş geçtiğini ortaya koyuyor.

İstanbul’un eski valisi de olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski TOKİ Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi etkili ve kenti iyi bilen isimler yerine tercihini eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yana kullanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da ikinci kez kaybetmek istemiyor.

Tam da bu nedenle Erdoğan ve Kurum’un kampanya ekibi bugün Yeşilköy’de bir kısmı Millet Bahçesi’ne dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul mitinginde gövde gösterisi yapmayı planlıyordu.

Erdoğan: “Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi”

Helikopterle miting alanına gelen AK Parti lideri, alandaki kalabalığı 14 Mayıs seçimlerinden önce aynı yerde yaptığı mitingle karşılaştırırken şimdiki durumdan memnun olmadığını söylemekten geri kalmadı.

Erdoğan, “Bu şehri CHP zulmünden kurtarmamız gerekiyor. Murat Kurum’la İstanbul’da yeni bir dönemi başlatacağız. 1 hafta çok çalışacağız. Ramazan’ın bayramı gelmeden 31 Mart’ı milli irade bayramı haline getireceğiz. İstanbul’un belediyecilik hizmetlerinde yeni dönemin kapılarını beraber açacağız. 5 yıllık fetret devrine son vererek eser ve hizmet siyasetini başlatacağız. Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık. Bugün ise 650 bin kişi” dedi.

“Bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet; yine çöp, yine çamur, yine çukur”

İmamoğlu seçim kampanyasının en başından beri asıl rakibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söylerken AK Parti lideri ona ismiyle hitap etmek yerine “bu zat”, “bu şahıs” “bu zevat” demeyi tercih ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal” dediği gibi bugün de İmamoğlu için “Bay Ekrem” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul’a 1 trilyon 650 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. Böyle bir yatırımı kimse yapmadı, ama biz yaptık. Bizden sonra Bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet. Yine çöp, yine çamur, yine çukur. Yarım asrı bulan siyasi hayatımız ile bu şehri düşünmediğimiz tek bir günümüz yoktur. Ulaşımı ile, suyu ile, Haliç’i ile, konutu ile İstanbul’u yeni bir lige çıkardık. İstanbul 94 öncesi dönemine dönme emareleri göstermeye başladı. Emekleri olmayan işleri sahiplenme cinlikleri dışında geriye koca kayıp bir 5 yıl kalıyor” dedi.

İmamoğlu ve CHP’ye sert eleştiri: “Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler, İstanbul’u kirlettiler”

Konuşmasını ağırlıklı olarak İmamoğlu eleştirisine ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 yılda 65 kilometre metro yaptık” diyen İBB Başkanı’nın doğruyu söylemediğini dile getirirken, İstanbul il binasının alımı sırasında çekilen görüntülerle ilgili de sert ifadeler kullandı.

p>Erdoğan, “Utanmadan ‘metro yaptım’ diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize ait. Zamanının yarısı kayakta, tatilde, yarısı genel başkanını devirmek için geçiyor. Kalan zamanda İstanbul’a bir şey kalmıyor. Ekrem Bey yarı zamanlı mesai yaptı. Kabahatlerini örtmek için engelleniyoruz yalanına sarılıyor. Tüm belediyeler ne alıyorsa İstanbul da almıştır. Bu şehir 30 yıl geriye gitti, Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden gelip bir yerlere gidiyor. Kimse bu görüntülerin makul, mantıklı izahını yapamadı. Partiye bina alınmasından vergi kaçırmasına kadar pek çok şey söylendi. Ama hiç vicdanları rahatlatan hiçbir şey duymadık. Siyaset kirlendi. Namuslarına emanet edilen oyları kirlettiler. İstanbul’u kirlettiler” diye konuştu.

İl binasının alımı ile ilgili görüntüler hakkında İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ne demişti?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği para sayma görüntüleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında önceki gün “şüpheli” sıfatıyla ifade veren eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bu soruşturmanın seçime 10 gün kalmışken CHP aleyhine siyaset eliyle yürütülen bir seçim kampanyası olduğunu düşünüyorum. 2019’da alınmış olan İstanbul il örgütünün katkılarıyla alınmış olan il binasını seçime 9 gün kala, yok montajla dublajla herhalde uğraşacak vakit bulamamışlar seçim öncesi. Cumhuriyet Halk Partisi’ni, partimizi yıpratmak için kullanılan aparattan bir şey değildir” demişti.

Ekrem İmamoğlu da görüntülerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve kendisi ile ilgisi olmadığını söylemişti.

Murat Kurum’dan seçim sloganı: “Saatleri kurun, geliyor Murat Kurum”

Bu arada İstanbul mitinginde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum da tıpkı AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi kalabalığa hitap etti.

İmamoğlu’nu İstanbul’u kenti kendi kaderine terk edip Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili kampanya düzenlemekle eleştiren Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbullular’a deprem güvencesi sağlama vaadinde bulundu.

Kurum, “Bugün İstanbul, iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkum edildi. Hiç olmadığı kadar ihmal edildi. Biz, bu şehri depreme hazırlayacağız dediler. Tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. Ulaşım sorununu çözeceğiz dediler, tam bir çileye dönüştürdüler. İstanbul bizim ortak geleceğimiz. Ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Saatleri kurun geliyor, Murat Kurum” dedi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan, İmamoğlu’na “Bay Ekrem” diye hitap etti: “İstanbul’u kirlettiler” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.