Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı

ABONE OL
21:19 - 09/06/2022 21:19
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitap ederek, “Ha bire ‘Cumhur İttifakı’nın adayı belli olsun’ diyorsun. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Erdoğan seçimlerin zamanında, 2023 Haziran ayında yapılacağını da tekrarladı: “Habire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacaktır. Kaçacak yerin yok. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla”
Partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan’ın hedefi Kılıçdaroğlu’ydu. Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu da çıkıp adam gibi, delikanlıca yapmak yerine, tıynetine uygun şekilde, sütre gerisinden, dolambaçlı yollarla gerçekleştirmeye çalışıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu, kendisi ve ailesinin bireyleri hakkında iftiralar üretmekle suçlayan Erdoğan, “Bugün bir dava daha kazandım. Kararlar geldikçe uygun olan yere Bay Kemal’in adına hayır yapıyoruz” ifadesini kullandı.

“Ya adaylığını ya da adayını açıkla”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na şu sözlerle seslendi: “Ülkenin yönetimine talip olmak, CHP kürsüsünden, gece yarılarında sosyal medyada masasının etrafına, altına doldurduğu şürekasının önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Artık masa etrafında top çevirme, ortaklarını idare etmek adına milleti oyalama devri geride kaldı. Vakit karar verme vakti. Buradan aynı davetimiz bir kez daha yapıyorum artık kaçak güreşmeyi bırak, ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ya adaylığını ya da adayını açıkla.”

Kılıçdaroğlu’nun Alevi olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, “Şayet kökeninden, meşrebinden, kimliğinden dolayı birileri sana aba altından sopa gösteriyorsa çaresi var. AK Parti Türkiyesi tüm bu sorunları aşmış, tüm ayrımcılığa son vermiş herkesin eşit vatandaşlığını garanti altına almış bir ülkedir. Bu ülkede kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Her mazlumun mağdurun yanında olduğu gibi senin de yanında dimdik dururuz Bay Kemal” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.