Erciyes Kayak Merkezi iki ayda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

Erciyes Kayak Merkezi iki ayda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

ABONE OL
17:09 - 16/02/2022 17:09
Erciyes Kayak Merkezi iki ayda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 350 milyon avro yatırımıyla uluslararası standartlara kavuşan Erciyes, kayak tutkunlarının Türkiye’de en çok tercih ettikleri adreslerden biri haline gelmeye başladı.

Dünya standartlarındaki pistleri, modern tesisleri, konaklama ve kolay ulaşım imkanlarının yanı sıra uluslararası alanda pek çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi’ni, iki ayda 1 milyon 300 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine, 18 Aralık’tan itibaren pistlerin açılmaya başladığını ve başarılı bir sezon geçirmekte olduklarını söyledi.

Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığına dikkati çeken Cıngı, Erciyes’e gelen turistlerin 41 farklı noktada toplam 112 kilometre uzunluğundaki pistlerden sorunsuz faydalanabildiğini aktardı.

Kapadokya avantajı

Cıngı, yurt içi ve dışından turistleri ağırladıklarını dile getirdi.

Sezonun tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Cıngı, “Kayak sezonu şubat ve mart ayı içerisinde tepe yapacak dersek yanlış bir tahminde bulunmuş olmayız. Son iki aylık zaman zarfında, yaklaşık 1 milyon 300 bin insanı Erciyes’te misafir ettik. Erciyes, uzun pistleriyle, havaalanına yakınlığıyla, binlerce yıllık medeniyete sahip olması ve özellikle Kapadokya bölgesine yakınlığıyla yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı haline geldi. Özellikle yabancılar Kapadokya gibi dünya harikasını kayak turizmi ile birleştirmenin zevkini yaşıyorlar. Bu bizim uluslararası arenadaki önemli avantajlarımızdan birisi.” diye konuştu.

Cıngı, turistlerin gastronomi, kültür, tarih ve inanç turizmini bir arada yaşayabileceğini belirterek, Erciyes’e yapılan birbirinden kaliteli otellerde konaklama imkanı sağlandığını aktardı.

Ukrayna, Rusya ve Polonya’dan her hafta charter seferler düzenlendiğini hatırlatan Cıngı, tarifeli seferlerle de ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden gelen ziyaretçilerin hem ekonomiye hem de ülke tanıtımına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Cıngı, özellikle son günlerde etkili olan kar yağışının sezon sonuna kadar kendilerini idare etmesini beklediklerini kaydetti.

Ziyaretçilerden tam not aldı

Kayak için İzmit’ten gelen Ceren Özen ise pistlerin, ulaşımın ve fiyatların çok iyi olduğunu, kayak merkezini herkese tavsiye ettiğini dile getirdi.

İzmir’den Nedim Köksal da ilk kez Erciyes’te tatil yaptığını aktararak, “Müthiş bir yer. Çok hoşumuza gitti. Daha önce Palandöken’e, Uludağ’a gitmiştik. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ederiz. Bundan sonra ilk tercihlerimiz arasında Erciyes olacak.” dedi. (AA)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.