Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler

Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler

ABONE OL
11:15 - 04/01/2024 11:15
Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2019’da hücresinde intihar ettiği açıklanan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’a dair yeni mahkeme belgeleri açıklandı.

Belgelerde daha önce de basına yansıyan İngiltere Prensi Andrew’un da adı geçiyor. Epstein’a karşı mağdur sıfatıyla ifade veren Johanna Sjoberg, 2001’de Epstein’ın Manhattan’daki evinde Prens Andrew’ün göğsünü ellediğini iddia ediyor.

Bu iddia 2020 yılında İngiliz tabloid gazetesi Mirror tarafından da haberleştirilmişti.

Virginia Giuffre isimli kişi ise 17 yaşındayken, Epstein tarafından Prens Andrew’a seks için sunulduğunu öne sürüyor. Giuffre ile hiç tanışmadığını belirterek iddiaları reddeden Press Andrew, Epstein ile ilişkisi nedeniyle kraliyet unvanlarının çoğundan mahrum bırakılmıştı.

Belgelerde ayrıca herhangi bir suça karıştığı belirtilmese de eski ABD Başkanlarından Bill Clinton’ın Epstein ile yakın arkadaşlığından da bahsediliyor.

Jeffrey Epstein, kız arkadaşı Ghislaine Maxwell ile birlikte aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanıyordu.

2008’de reşit olmayan birinden fuhuş talep etmekten suçlu bulunan Epstein’in, bu tarihten önce Wall Street devleri, kraliyet ailesi ve birçok ünlü ile yakın ilişkiler kurduğu tespit edilmişti. Yargılanmayı bekleyen Epstein, tutuklu bulunduğu hücrede 66 yaşında intihar etmişti.

Epstein ve kız arkadaşı Ghislaine Maxwell

Daha önce medya tarafından haberleştirilen ve Prens Andrew’un yalanladığı “göğüs tacizi”, Epstein’a açılan davaya dair belgelerin ilk bölümünde geçiyor.

Önümüzdeki günlerde daha fazla belgenin mührünün açılması ya da redakte edilmesi bekleniyor. Düzinelerce kadın Epstein’ı, Karayipler’deki adasında ve New York, Florida ve New Mexico’da sahip olduğu evlerde kendisine ve misafirlerine cinsel hizmet vermeye zorlamakla suçlamıştı.

Epstein’ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell’e açılan davada ismi geçen ünlüler

Virginia Giuffre, Ghislaine Maxwell’i, Epstein’ın istismar etmesi için reşit olmadığı dönemde kendisini işe almakla suçluyor. Giuffre’in bu dava için mahkemeye teslim ettiği listede yer 150’den fazla kişinin adı yıllarca gizli tutuldu.

Federal bir yargıç geçen ay, bu isimlerin gizli tutulması için yasal bir gerekçe olmadığına karar verince kısıtlama kaldırıldı. Giuffre birçok siyasetçi ve finans yöneticisiyle cinsel ilişkiye girdiğini söylemişti.

Virginia Giuffre’nin ifadesinde, aralarında yatırım fonu sahibi Glenn Dubin, ABD’li milyarder işadamı Tom Pritzker ve merhum New Mexico Valisi Bill Richardson’ın da bulunduğu, daha önce iddiaları reddeden önemli birçok isim geçiyordu. Giuffre, ismini hatırlayamadığı başka siyasi liderlerle de cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

Giuffre’nin avukatı Sigrid McCawley, Epstein’a kimin olanak sağladığına ilişkin bazı soruların hala yanıtlanmadığını söyledi. McCawley, “Bu belgelerin ortaya çıkması bizi bu hedefe daha da yaklaştırıyor” dedi.

İngiliz medya patronu Robert Maxwell’in kızı olan Ghislaine , Epstein için reşit olmayan kızları işe almaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Maxwell mahkumiyetini temyize götürüyor.

VOA tarafından geçilen Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Epstein cinsel istismar iddialarına ilişkin yeni belgeler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.