Enuygun, otobüsle gidilebilecek yurt dışı şehir rotalarını paylaştı

Enuygun, otobüsle gidilebilecek yurt dışı şehir rotalarını paylaştı

ABONE OL
15:42 - 21/02/2024 15:42
Enuygun, otobüsle gidilebilecek yurt dışı şehir rotalarını paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Enuygun.com, seyahatseverler için otobüsle gidilebilecek yurt dışı şehirleri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yalnızca bir otobüs bileti ve gerekli belgeleri alarak keşfedebilecek bu şehirler, yurt dışı seyahati için seçenekler arasında yer alıyor.

Otobüsle gidilebilecek yurt dışı rotalar arasında Yunanistan’ın Selanik kenti yer alıyor. Balkan coğrafyasını otobüs camından izleyerek ulaşabilecek dünyanın özgün şehirlerinden olmasıyla dikkati çeken Selanik, gastronomik zenginliğiyle de biliniyor.

Kentte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev (Atatürk Evi) hala korunuyor ve müze statüsünde ziyaret ediliyor. Selanik’in kalbi konumundaki Aristoteles Meydanı, şehrin simge yapılarından Beyaz Kule, Selanik Arkeoloji Müzesi ve Osmanlı Devleti’nden kalma Bey Hamamı şehirde görülmesi gerek noktalar olarak göze çarpıyor. Selanik’e otobüs bileti 1200 liradan satılıyor.

Rotalar arasında Bulgaristan’ın başkenti Sofya da bulunuyor. Aleksandr Nevski Katedrali, Ulusal Kültür Sarayı, Borisova Bahçe Parkı ve Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu görülmesi gereken yerler listesinde öne çıkıyor. Sofya otobüs biletleri 990 liradan başlıyor.

Bükreş, Batum ve Atina da öne çıkıyor

Listede Romanya’nın başkenti Bükreş de yer alıyor. Gotik, Rönesans ve Barok mimari tarzlarının karışımıyla turistlerin ilgisini çeken kentte, dünyanın en büyük ikinci idari binası olan Parlamento Sarayı dikkati çekiyor. Bu sarayı keşfetmenin yanı sıra Bükreş Eski Kent Bölgesi’ndeki kafe ve restoranlarda vakit geçirilebiliyor. Bükreş Köy Müzesi, Herastrau Park, Ateneum ve Romanya Ulusal Sanat Müzesi şehirde keşfedilmesi gereken diğer noktalar olarak göze çarpıyor. Otobüs biletleri 800 liradan başlıyor.

Gürcistan’ın Batum kentine çipli TC kimlik kartıyla giriş yapılabiliyor. Şehrin simgelerinden Ali ve Nino heykelleri ile Batum Botanik Bahçesi kentin önemli turistik noktaları olarak göze çarpıyor. Otobüs biletleri Trabzon-Batum rotası için 500 liradan, İstanbul-Batum rotası içinse 1100 liradan başlayan fiyatlarla alınabiliyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Partenon, Akropolis, Akropolis Müzesi ve Ulusal Arkeoloji Müzesi’ni görme şansı yakalanıyor. Atina’ya otobüs bileti ise 2 bin 250 liradan başlıyor. (AA)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.