Engelli Genç Kulaçlardan Manş Denizini Geçme Hedefi

Engelli Genç Kulaçlardan Manş Denizini Geçme Hedefi

ABONE OL
21:37 - 16/05/2021 21:37
Engelli Genç Kulaçlardan Manş Denizini Geçme Hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SEVEN OCEAN CHALLENGE 7 Okyanus Maratonu Açık Yüzme Organizasyonu projesinin ilk ayağı olan İngiltere – Fransa arasındaki Manş kanalını, engelli 3 milli yüzücümüz geçecek.

Dünyada daha önce hiç gerçekleştirilmemiş olan İngiltere-Fransa arası Manş denizini yüzerek geçme projesi için 1 Otizmli, 2 Bedensel engelli toplam 3 engelli yüzücümüz bu parkuru tamamlamak ve ülkemize ve engelli camiasına bu eşsiz   gururu yaşatmak istiyorlar.

11- 24 Temmuz 2021 tarihinde yüzerek geçilecek olan İngiltere- Fransa arasında bulunan Dünyanın en prestijli Açık su organizasyonu English Channel olarak bilinen bu projede 3 engelli sporcu Manş denizini geçerek, Dünyada bir ilki başarmak ve sporcuların hayallerini gerçekleştirmek için başlatılan bir projeye kamuoyunun maddi ve manevi desteğine acil ihtiyaç var.  Ekip kadrosunda uzun yıllardır yüzen açık su tecrübesi bulunan 2 erkek 1 kadın sporcu, 2 antrenör, 1 refakatçi veli ve 1 tercüman bulunacaktır.

Dünyada bir ilke imza atmak isteyen ekip 3 engelli sporcudan oluşmaktadır.

Melih Onur ŞIRLAK (Otizmli sporcu), Necmi Kaan ÇAVUŞER (Bedensel Engelli sporcu) ve   Rüveyda ARSLANTAŞ (Bedensel Engelli sporcu)

DÜNYA’DA TARİH YAZMAYA YÖNELENLERİN, ÖYKÜSÜNÜ DESTEKLEMEYE VAR MISINIZ?

Manş Denizi Geçiş Projesi sizlerden destek bekliyor. 3 Engelli yüzücümüz bu parkuru tamamlayarak ülkemize ve engelli camiasına haklı bir gururu yaşatmak istiyorlar. Manş Denizi, İngiltere ile Fransa arasında 36 km’lik mesafeye sahip bir deniz sahasıdır. Bu projenin “Yurtdışı Danışmanlığını” Açık Su Dünya Şampiyonu Adam Walker yapmaktadır. Bu proje için gerekli olan tüm maddi gider çalışması yapılmış olup, her kalem ayrı ayrı yazılmış ve yaklaşık olarak 35 bin avro civarı maliyet hesaplanmıştır.

Seven Ocean Challange olarak adlandırılan bu proje gerçekleştirilirse eğer, dünyada bir ilke imza atılmış olunacaktır.

Bu projeyle 3 engelli gencimiz, Dünyanın dört bir yanındaki engelli bireylere ve kamuoyuna, aslında hayatta hiçbir engelin olmadığı mesajını en güzel biçimde vermiş olacaklar.

Türkiye’de ve uluslararası arenada bugüne kadar önemli pek çok başarılara imza atan engelli sporcularımızın bir diğer hedefi, engelli bireylerin topluma kazandırılmasını olanak sağlamak ve bu doğrultuda farkındalık oluşturarak başarının engel tanımadığını tüm dünyaya göstermek olacaktır.

Onur, Manş’ı Geçen İlk Otizmli Yüzücü Olmak İstiyor!

Yüzmede kıtalararası başarılarıyla herkesin takdirini toplayan 23 yaşındaki otizmli sporcumuz Melih Onur Şırlak, iki bedensel engelli arkadaşıyla birlikte “Ocean Walkers Miracles Team” adıyla temmuz ayında Manş Denizi’ni geçmeyi hedefliyor. Onların insanlığa ilham vermesi için yollarını açmak aslında bizim elimizde. Bu doğrultuda bir yardım kampanyası başlatıldı. Onur’un annesi Sabrina Şırlak, “Oğlum Onur küçüklüğünde yaz tatillerinde önce havuzda yüzmeyi öğrendi daha sonra denize alıştı. Denizde kendini daha özgür hissediyordu. Bütün gün yorulmadan yüzerdi. Çıkmak istemediğini bildiğim için deniz yatağı üzerinde ona yemek taşıyordum. Çocukluğu boyunca deniz Onur’un en büyük aşkı oldu. İki yaşındayken otizmli olduğu anlaşıldı. Bütün engellerini yüzerek aştı.” dedi.

BİR DESTEK DE SEN VER!

Paralimpik sporcularımız, bu amaç doğrultusunda başlatılan destek kampanyasında toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyorlar. Bu organizeyi düzenleyenler yüreği dayanışma ve paylaşımdan yana çarpan herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağırılarak, engelli sporcuların Manş Denizi’ni geçerek rekor kırma mücadelesinde Avrupa da yaşayan Türk kökenli vatandaşların da destek ve katkısını bekliyorlar.

BİR HAYALİN GERÇEKLEŞMESİNE SENDE NEFES OL!

Hayalleri olan Manş Denizi geçerek bir sosyal proje ilkine imza atmak isteyen 3 engelli sporcumuza gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesi yönünde çağrıda bulunan engelli aileleri de ‘’Çocuklarımızın bu hayalinin gerçekleşmesinde emeği geçecek olan, duyarlı olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.

Haydi bir destek de sen ver ki, engelli çocuklarımızın hayalleri gerçekleşsin!’ dediler.

YARDIMLARININZ İÇİN: Aşağıdaki linki tıklayarak 3 engelli gencimizin hayallerinin gerçekleşmesine sizde maddi destek verebilirsiniz.  

https://www.gofundme.com/f/ocean-walkers-miracles-english-channel-relay?qid=77fed8189f417322a291d183f429273d&utm_campaign=p_cp_url&utm_medium=os&utm_source=customer

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.