“Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz” 

“Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz” 

ABONE OL
09:44 - 09/06/2022 09:44
“Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, yüzde 8 oranında enflasyonun ABD için kabul edilemez olduğunu ancak enflasyonun uzun yıllara yayılacak bir sorun olmasını öngörmediğini belirtti.

Bugün Temsilciler Meclisi’nin Vergi Komisyonu’nda düzenlenen oturumda konuşan Yellen, ABD Merkez Bankası FED’in yüzde 2 enflasyon hedefinin uygun bir hedef olduğunu, şu anki yüzde 8 enflasyon oranının ABD için kabul edilemez olduğunu söyledi.

ABD Maliye Bakanı Yellen mevcut enflasyon ortamında cari açığın azaltılmasına devam edilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Janet Yellen’a oturumda bazı ekonomistlerin neden enflasyonu sabit gelirleri olan milyonlarca emekliyi zor durumda bırakacak daha köklü bir sorun olarak gördükleri sorusu yöneltildi.

Maliye Bakanı Janet Yellen, Biden yönetiminin COVID-19 pandemisi sırasında devreye aldığı kurtarma paketinin fiyat artışlarına çok az miktarda etkisi olduğunu belirtti. Yellen, enflasyonu yıllara yayılacak uzun vadeli bir sorun olarak görmediğini söyledi.

Oturumda ABD’de son haftalarda rekor kıran benzin fiyatları da gündeme geldi. Maliye Bakanı Yellen, yüksek benzin fiyatlarının tüm dünyada sorun olduğunu kaydetti.

IMF yetkilisi: “Enflasyon uzun süre FED’in hedefinin üzerinde kalabilir”

New York’ta Financial Times’ın düzenlediği online bir etkinlikte konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetici Direktör Birinci Yardımcısı Gita Gopinath, şu anki öngörülere dayanarak ABD’de enflasyonun uzun süre FED’in hedeflerinin üzerinde kalabileceği uyarısında bulundu.

IMF yetkilisi, kısa vadede yaşanan geçici fiyat şoklarının uzun vadede enflasyon beklentilerini değiştirebileceği uyarısını da yaptı.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı vurgusu

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen dün de Senato’nun Finans Komisyonu’nda düzenlenen oturumda soruları cevaplamıştı.

Yellen, enflasyonun düşürülmesinde FED’in rolüne dikkat çekmiş, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını da vurgulamıştı.

Yellen, “Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelede önemli bir rolü olduğu anlaşılmalı ve onlar da enflasyonu düşürmek için gerekeni yapmak konusunda kararlılar. Başkan Biden da FED’in bağımsızlığına güçlü şekilde destek vererek işlerini yapmaları için imkan veriyor” ifadelerini kullandı.

Yellen’dan özeleştiri

Maliye Bakanı Janet Yellen ve FED Başkanı Jerome Powell daha önce ekonomide fiyatlardaki artışın geçici olacağı öngörüsünde bulunmuş; ancak enflasyondaki artışın sürmesi sebebiyle tepki görmüştü.

Yellen Senato komisyonundaki oturumda bu konuda özeleştiri yaptı, “daha iyi bir ifade kullanabilirdik” dedi.

FED faiz kararı bekleniyor

ABD Merkez Bankası FED’in Mayıs ayı toplantı tutanaklarına göre, FED’in önümüzdeki haftaki toplantının ardından faiz oranını yine yarım puan arttırması bekleniyor.

26-27 Temmuz’daki toplantıların ardından da ufukta yine faiz artışı görünüyor.

FED Başkanı Jerome Powell 22 Haziran’da yani faiz kararından 1 hafta sonra Senato Finans Komisyonu’nda senatörlerin sorularını yanıtlayacak.

VOA tarafından geçilen “Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Enflasyon Yıllara Yayılan Bir Sorun Olmaz”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.