Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı

Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı

ABONE OL
21:57 - 07/11/2022 21:57
Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun bugün açıkladığı verilere göre yükselen enflasyon, borç krizi ve hayat pahalılığı, önümüzdeki iki yıl içinde G20 ülkeleri için ticaret yapmanın önündeki en büyük tehditleri oluşturuyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun Yeni Ekonomi ve Toplum Merkezi tarafından yapılan Yönetici Görüşleri Anketi, yıllardır görülmeyen seviyelere yükselen enflasyon nedeniyle G20 ülkelerinin üçte birinin, artan fiyatları en önemli endişe kaynağı olarak tanımladığını gösterdi.

Dünya genelinde merkez bankaları agresif bir para politikası sıkılaştırması yoluna gitmiş olsalar da enflasyonu kontrol altına alma çabaları, küresel ekonomiyi resesyona sürükleme riski taşıyor.

Mısır’daki 2022 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP27) ve bu ayın sonunda Endonezya’da yapılacak olan G20 zirvesi öncesinde yapılan araştırma, dünyanın Ukrayna savaşının etkilerinden hayat pahalılığı krizine kadar daha acil sosyo-ekonomik sorunlarla ilgilenmesi nedeniyle çevresel kaygıların yıllardır ilk kez arka planda kaldığını da gösterdi.

Anketin ortaklarından Zürih Sigorta Grubu’nun risk sorumlusu Peter Giger, “Net sıfır karbon emisyonu hedefi birçok iş dünyası liderinin kısa vadeli gündeminde çok gerilerde kaldı. Oysa iklim değişikliğinin etkileri hem kısa hem de uzun vadeli” dedi.

Veri ihlali ve teknoloji tabanlı güvenlik tehditlerinin artmasına rağmen, siber saldırılar ankette en az belirtilen riskler arasında yer aldı.

VOA tarafından geçilen Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Enflasyon G20 Ülkeleri İçin En Büyük Endişe Kaynağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.