“Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz”

“Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz”

ABONE OL
15:15 - 13/04/2022 15:15
“Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkesinin geniş enerji kaynaklarının ihracatını Batılı ülkelerden başka bölgelere rahatlıkla kaydırabileceğini, ülke içindeki doğalgaz, petrol ve kömür tüketimini de arttırabileceğini söyledi.

Amerika, Kanada, İngiltere ve Avustralya; Rusya’nın “özel askeri operasyon” olarak adlandırdığı Ukrayna işgaline misilleme amacıyla Rus petrol ithalatına yasaklar getirmişti. Ancak Avrupa Birliği ülkeleri, Rus enerji ürünlerini satın alma konusunda bölünmüş durumda.

Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesini imara açma konusunun ele alındığı ve televizyonda yayınlanan bir toplantıya katılan Putin, “Rus petrol, doğalgaz ve kömürünün iç piyasadaki tüketimini arttırabileceğiz, hammaddelerin işlenmesini teşvik edeceğiz” dedi.

Putin, “Enerji kaynaklarının arzını dünyanın başka bölgelerinde gerçekten ihtiyacı olanlar için arttıracağız” şeklinde konuştu.

“Sorumlu Batı”

Rusya Cumhurbaşkanı, enerji sıkıntısının sorumlusunun, Rusya ile işbirliği yapmayan Batılı ülkeler olduğunu savundu.

Putin, “Bazı Batılı ülkelerin Rusya’yla Rus enerji kaynakları konusunda normal bir şekilde işbirliği yapmayı reddetmesi, şimdiden milyonlarca Avrupalı’yı vurdu, gerçek bir enerji krizini tetikledi. Elbette biz de bazı sorunlarla karşı karşıyayız ama bu durum yeni fırsatlar yaratıyor” dedi.

Putin ayrıca “hasmane ülkelerin” Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgelerindeki tedarik zincirlerine zarar verdiğini ve bazı ülkelerin sözleşmelerde yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinin Moskova için bazı sorunlar doğurduğunu kaydetti.

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, bugün İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, Rusya’nın geleneksel enerji ithalatçılarının Rus enerji kaynaklarından uzak durmasının Moskova’yı petrol üretiminde kesintiye gitmeye zorladığını, Moskova’nın “her türlü fiyat aralığında dost ülkelere” petrol ve petrol ürünleri satmaya hazır olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen “Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Enerji İhracatını Başka Ülkelere Yönlendirebiliriz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    Putin baskılara iyi dayandı ve avrupa ülkelerin başta Almanya’nın refah düzeyi düştü.
    Ve en nihayetinde Putin, merhum Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın TEZ’ini uygulamaya koydu. Zira ülkemizde KİBİR küpleri dünyayı ben yarattım diyenler onun sesini duymazlarken, yıllar öncesinde rahmetli Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş hocamızı Rusya Parlamentosu Duma’dan gelen davet üzerine Moskova’ya gitmişti, ve orada bir konuşma yapmıştı.

    Allah kimleri sevmez?
    Allah kendini övenleri, böbürlenenleri, beğenenleri zalimleri sevmez?
    Hadid 23- Lokman 18…bunları birçok ayetle çoğaltabiliriz.

    Yanıtla
    +0
    -0