Endonezya’da Hapishane Yangınında 41 Ölü

Endonezya’da Hapishane Yangınında 41 Ölü

ABONE OL
14:44 - 08/09/2021 14:44
Endonezya’da Hapishane Yangınında 41 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Endonezya’da bir hapishanede çıkan yangında en az 41 mahkum hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin de yaralandığı yangının çıktığı hapishanede kapasitenin çok üzerinde tutuklunun bulunduğu bildirildi.

Hapishanede çıkan yangının elektrik kontağından kaynaklandığı ifade ediliyor. Yangının Tangerang Hapishanesi’nde yerel saatle gece 01.45’te başladığı ifade ediliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna Laoly, yangının çıktığı hapishaneyi ziyaretinin ardından, yangının çıkış nedenini araştırdıklarını ve benzer bir olayın tekrarlanmaması için önlemler alınacağını söyledi.

Yangında ölenlerden birinin Güney Afrikalı, birinin de Portekiz vatandaşı olduğu açıklandı. Yangın sırasında hücrelerin kapalı olduğu, bazı bölümlerin kilitli kapılarının açılamadığı ve mahkumların içeride kaldıkları belirtildi.

Yetkililer, yangının uyuşturucu suçlarından hüküm giyenlerin kaldığı blokta çıktığını, bu bölümde 38 kişilik kapasite olmasına karşın 122 mahkumun tutuklu bulunduğunu açıkladı. Ölenlerin tamamının tutuklu mahkumlar oldukları belirtildi.

Bazı mahkumların kimlikleri tespit edilemeyecek şekilde yanarak can verdikleri belirtiliyor. Yangında en az 73 kişinin de yaralandığı ve tedavi altına alındığı ifade ediliyor.

1972 yılında inşa edilen hapishanenin elektrik sisteminin o tarihten bu yana yenilenmediği ve eski sistemin yangına neden olduğu belirtiliyor.

Endonezya’da genel olarak hapishanelerde kapasitenin çok üzerinde mahkum bulunduğu biliniyor. Yangın çıkan hapishanenin de 600 kişilik kapasitesine rağmen 2 bin 79 mahkum barındırdığı açıklandı. Hapishanede çok sayıda mahkum olmasına rağmen sadece 5 görevlinin bulunması, acil durumlarda olaylara müdahaleleri de imkansız kılıyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.