Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı

Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı

ABONE OL
20:11 - 21/11/2022 20:11
Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Endonezya’nın Batı Cava eyaletinde bugün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 50’den fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Kurtarma ekipleri, artçı sarsıntılar sürerken enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

Batı Cava Valisi Rıdvan Kamil, merkez üssü başkent Cakarta’nın yaklaşık 75 kilometre güneydoğusundaki Cianjur kasabası olan, depremde 56 kişinin öldüğünü doğruladı.

Çok sayıda binanın çöktüğü ve paramparça olduğunu söyleyen Kamil, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Issız bölgelerde mahsur kalanlar var. Bu nedenle yaralı ve ölü sayısının zamanla artacağını varsayıyoruz” dedi.

Endonezya, yerkabuğundaki farklı plakaların biraraya gelerek çok sayıda deprem ve volkan yarattığı, sismik açıdan son derece aktif bir bölge olan “Pasifik Ateş Çemberi “nin ortasında yer alıyor.

Ulusal Afet Dairesi (BNPB) 23 kişinin hala yıkılan binaların enkazı altında mahsur kalmış olabileceğini söyledi. BNPB Sözcüsü Abdul Muhari, Cianjur’da 1770’ten fazla konutun hasar gördüğünü ve yaklaşık 3 bin 900 kişinin evlerinden olduğunu söyledi.

Cianjur yönetiminin lideri Herman Suherman, elektriğin kesik olduğunu ve iletişim çabalarını aksattığını söyledi. Suherman, Cugenang bölgesinde yaşayanların, erişimi engelleyen bir heyelan nedeniyle tahliye edilemediğini kaydetti.

Haber kanalı Metro TV’nin yayınladığı görüntülerde, bir hastanenin otoparkında tedavi gören yüzlerce kişi ve Cianjur’daki bazı binaların neredeyse tamamen enkaza dönüştüğü ve endişeli sakinlerin dışarıda toplandığı görülüyor.

Diğer televizyon kanalları ise damardan serum bağlanan ve kaldırımda tedavi edilen yaralıları gösterdi.

Meteoroloji ve Jeofizik Kurumu (BMKG) yetkilileri, 10 kilometre gibi nispeten sığ bir derinlikte meydana gelen depremin neden olduğu hasarın tam boyutunu belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin üzerinden iki saat geçmeden 25 artçı sarsıntı kaydedildiğini belirten BMKG, şiddetli yağmur durumunda daha fazla toprak kayması yaşanabileceğinden endişe edildiğini bildirdi.

2004 yılında Endonezya’nın kuzeyindeki Sumatra adası açıklarında meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem 14 ülkeyi vuran bir tsunamiyi tetiklemiş ve yarısından fazlası Endonezya’da olmak üzere Hint Okyanusu kıyı şeridinde en az 226 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.

VOA tarafından geçilen Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Endonezya’da 6 Büyüklüğündeki Deprem Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.