“En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında”

“En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında”

ABONE OL
21:06 - 21/02/2024 21:06
“En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Venezuela’da yasadışı altın madenciliğinin merkezi olan Bolivar eyaletinde, altın çıkarmak için gerekli izinlere sahip olmamasına rağmen faaliyette olan Bulla Loca adlı bir altın madeninin çökmesiyle en az 30 kişinin yaşamını kaybettiği, 100 kişinin göçük altında kaldığı bildiriliyor.

Madenin bulunduğu Angostura Belediye Başkanı Yorgi Arciniega, “Bulla Loca madeninde büyük bir darbe yaşadık. Olayın geçtiği La Paragua bölgesindeki 50 ambulansa olay yerine gitmesi için yetki verdim” diye konuştu.

CNN’in İspanyolca yayın yapan kanalına konuşan Arciniega, çökme sonucu en az 30 kişinin öldüğünü, 100 civarında kişinin de göçük altında kaldığını söyledi. Bu rakamlar, ulusal yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.

Madenin Salı günü öğleden sonra saat 3 civarında göçmesine rağmen arama kurtarma çalışması yapacak ekiplerin kazadan 15 saat sonra yola çıkması ciddi tepkilere neden oldu.

Yaklaşık 35 metre derinlikte olduğu bildirilen madenin çökmesinin ardından, göçük altında kalan madencileri kurtarmak için çevredeki maden işçilerinin ve gönüllülerin çalıştıkları ve 20’ye yakın kişiyi kurtardıkları kaydediliyor.

“İşletmelerin gerekli izinleri yoktu”

Jeoloji ve madencilik uzmanı Noel Pardo’ya göre göçen altın madeni gerekli izinlere sahip olmamasına rağmen altın çıkardığı için yasadışı konumda.

Yerel medya ve sosyal medyada yer alan açıklamalarında Pardo, “Göçen maden ocağında, yapılması gereken jeolojik çalışmalar ve incelemeler yapılmamış, madencilik için gerekli prosedürler uygulanmamıştır. Maden yasadışıdır, gerekli izinleri yoktur” diye konuştu.

Madenin bulunduğu bölgenin yasadışı bir suç örgütünün kontrolünde olduğu belirtiliyor.

Hükümet organize suç, şiddet, uyuşturucu, kaçakçılık ve fuhuş gibi faaliyetleri tetikleyen yasadışı altın madenciliğine karşı mücadele yürüttüğünü iddia etse de bölge sakinleri, bu maden kamplarının nerede faaliyet gösterdiğinin başta askerler olmak üzere herkes tarafından bilindiğini ancak rüşvet ve yolsuzluktan dolayı göz yumulduğunu kaydediyor.

Bolivar eyaletinde geçtiğimiz aylarda de madenler çökmüş ve resmi verilere göre Aralık ayında 10, Kasım ayında ise en az 18 kişi yaşamını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen “En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “En az 30 kişi öldü, 100 kişi göçük altında” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.