Emek ve Demokrasi Mücadelesine Saldırı

Emek ve Demokrasi Mücadelesine Saldırı

ABONE OL
22:05 - 29/11/2024 22:05
Emek ve Demokrasi Mücadelesine Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİSK Yöneticilerine Yönelik Gözaltılar: Emek ve Demokrasi Mücadelesine Saldırı.

DİSK, 15-16 Haziran işçi direnişlerinden 12 Eylül darbesine kadar pek çok baskı ve saldırıyla karşı karşıya kalmış, ancak hiçbir zaman boyun eğmemiştir.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Göksoy, sabaha karşı evleri basılarak hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Bu gelişme, emek ve demokrasi mücadelesine yönelmiş açık bir saldırı olarak değerlendiriliyor.

DİSK, bu hukuksuzluğu “demokrasinin son kırıntılarına bile tahammülü kalmamış bir otoriterliğin göstergesi” olarak nitelendirirken, bu tür baskıların DİSK’in mücadelesini durduramayacağını vurguladı.

DİSK’in Tarihi Direnişlerle Doludur

DİSK, 15-16 Haziran işçi direnişlerinden 12 Eylül darbesine kadar pek çok baskı ve saldırıyla karşı karşıya kalmış, ancak hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Sendika, baskılar karşısında mücadelesini daha da güçlendirmiş ve emekçilerin haklarını savunmaya devam etmiştir.

“İktidar Tarihten Ders Almalıdır”

DİSK yönetimi, gözaltına alınan yöneticilerinin hayatlarını emek ve demokrasi mücadelesine adadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Sendikal mücadeleye yönelik adaletsiz ve keyfi uygulamalarla demokrasiyi kriminalize etmeye çalışanlar, karşılarında işçilerin birliğini ve demokrasi güçlerinin dayanışmasını bulacaktır. Bu hukuksuz girişimler DİSK’i susturamayacak.

Genel Başkanımız Remzi Çalışkan ve Bölge Temsilcimiz Kemal Göksoy derhal serbest bırakılmalıdır!”

“Sömürüsüz ve Eşit Bir Yaşam İçin Mücadele Ediyoruz”

DİSK, yöneticilerinin serbest bırakılmasını talep ederek, sendikal mücadelenin kriminalize edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı:

 “Ülkemizin aydınlık geleceği, sömürüsüz ve eşit bir yaşam için mücadele eden yöneticilerimizi suçlamaya çalışamazsınız. Bu hukuksuz yoldan dönün ve gözaltındaki başkanlarımızı serbest bırakın. Türkiye’nin demokratik geleceği ve işçi hakları için mücadelemiz devam edecek!”

Emeğin ve Demokrasinin Türkiye’si İçin Dayanışma Çağrısı

DİSK, bu süreçte tüm demokrasi güçlerini ve emek hareketini dayanışmaya davet ederek, mücadele azimlerini bir kez daha ortaya koydu.

Gözaltındaki yöneticilerin derhal serbest bırakılması talebiyle, kamuoyu ve ilgili tüm kurumlar göreve çağrıldı.

Temel IŞIK / İSTANBUL

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP