Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı

Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı

ABONE OL
10:57 - 09/07/2022 10:57
Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milyarder işadamı Tesla CEO’su Elon Musk Twitter’la 44 milyar dolarlık anlaşmayı sonlandırdığını açıkladı. Musk, gerekçe olarak sosyal medya şirketinin platformdaki sahte hesaplarla ilgili bilgi vermemesini gösterdi. Twitter konuyu yargıya taşıma sözü verdi.

Açıklamanın ardından Twitter’ın hisselerinde yüzde 7 düşüş oldu.

Musk’ın avukatları sundukları dosyada, Twitter’ın, platformdaki sahte ya da ‘spam’ hesaplarla ilgili bilgi sağlaması yönünde çok sayıda talebe yanıt vermediğini ya da yanıt vermeyi reddettiğini, bunun şirketin iş performansı açısından temel önem taşıyan bir konu olduğunu söyledi.

Dosyada, “Twitter, Anlaşma’nın temel maddelerini esaslı biçimde ihlal ediyor,. Twitter’ın, Sayın Musk’ın Birleşme Anlaşması’na girerken güvendiği hususlarda hatalı ve yanlış yönlendirici beyanlarda bulunduğu görülüyor” ifadesi kullanıldı.

Musk, şirketin ‘spam’ ve ‘bot’ hesapların sosyal medya hizmetinde reklamları gören kullanıcıların yüzde 5’inden az olduğunu kanıtlayamaması halinde anlaşmayı sonlandırma tehdidinde bulunmuştu.

Geçen ay Twitter, Musk’a, günlük yüz milyonlarca tweet’le ilgili ham veri havusuna erişim izni vermişti.

Anlaşmaya göre Musk, işlemi tamamlamaması halinde 1 milyar dolar ayrılma ücreti ödemekle yükümlü.

Musk’ın kararının, milyarder işadamıyla merkezi San Francisco’daki 16 yıllık şirket arasında uzun bir adli mücadeleyi beraberinde getirmesi bekleniyor.

Twitter da, 44 milyar dolarlık anlaşmayı neticelendirmesi için Elon Musk’a dava açacağı ve davayı kazanacağından “emin olduğu” açıklamasını yaptı.

Sosyal medya şirketinin başkanı Bret Taylor, yönetim kurulunun anlaşmanın uygulanmasını zorlamak için hukuki girişim başlatacağını bildirdi. Taylor, “Twitter Yönetim Kurulu, Sayın Musk’ın üzerinde anlaştığı fiyat ve koşullar üzerinden işlemi neticelendirmeye kararlı” dedi.

VOA tarafından geçilen Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Elon Musk Twitter’la Anlaşmayı Sonlandırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.