“Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak”

“Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak”

ABONE OL
16:17 - 11/04/2022 16:17
“Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikan sosyal medya devi Twitter’ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk’ın şirketin yönetim kuruluna katılması teklifini reddettiği bildirildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada “ilerleyen günlerdeki dikkat dağıtıcı unsurlara” karşı uyarıda bulunuldu.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, şirketin yönetim kurulunun Elon Musk’la birçok görüşme yaptığını bildirdi. Agrawal, Tesla CEO’su Musk’ın Twitter yönetim kuruluna katılmayı reddetmesinin nedenini açıklamadı.

Twitter hisseleri, Pazartesi günü piyasalar açılmadan önce yüzde 2 oranında değer kaybederek hisse başına 45,31 dolara geriledi.

Hisselerin değeri, Musk’ın Twitter hisselerini satın aldığını açıkladığı 4 Nisan’da yüzde 27 oranında yükselmiş, ancak o tarihten bu yana bu kazanımların yüzde 7,5’ini kaybetmişti.

Twitter CEO’su Agrawal, Musk’ın Twitter yönetim kuruluna katılımının geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren geçerli olmasının planlandığını, ancak aynı gün Musk’ın yapılan teklifi geri çevirmesiyle, dünyanın en zengin insanının Twitter hisselerinin yüzde 14,9’undan fazlasının sahibi olmasının engellendiği anlamına geldiğini söyledi.

Twitter’da paylaştığı notta “Bunun en iyisi olduğuna inanıyorum” diyen CEO Agrawal, “Önümüzde dikkat dağıtıcı unsurlar olacak, ama amacımız ve önceliklerimiz değişmedi” ifadesini kullandı.

Forbes dergisi tarafından net serveti 274 milyar dolar olarak açıklanan Elon Musk, bu açıklamaya eli ağzını kapatan bir emoji ile yanıt verdi. Ancak Musk bir süre sonra bu paylaşımını sildi. Tesla şirketi de Elon Musk’tan yorum talebinde bulunulan soruları yanıtsız bıraktı.

Kendisini “mutlak ifade özgürlüğü savunucusu” olarak tanımlayan ve Twitter’ın ifade özgürlüğüne ilişkin politikalarını eleştiren Musk, 4 Nisan’da Twitter hisselerinin yüzde 9,1’ini satın aldığını açıklamış ve sosyal medya platformuna önemli değişiklikler getirmeyi planladığını bildirmişti.

Twitter hisselerini satın aldığına ilişkin açıklaması, Musk’ın niyetiyle ilgili geniş çaplı spekülasyonların yapılmasına yol açmıştı. Bu spekülasyon, Musk’ın Twitter’ı tamamen ele geçirmesiyle şirket yönetimine ilişkin kararlar üzerinde aktif rol sahibi olması arasında değişkenlik gösteriyordu.

Araştırma şirketi CFRA’dan uzman Angelo Zino, Musk’ın son kararının, daha büyük bir pozisyona sahip olma ve şirketi tamamen ele geçirme olasılığını beraberinde getirdiğini söyledi.

Zino, “Yönetim kurulunda sandalye teklifinin Musk’ın birçok açıdan elinin kolunun bağlanmasını amaçladığını düşünmüştük. Ancak Musk, hisselerini satıp ayrılacak biri değil” dedi.

Bazı Twitter çalışanları, Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamalarda, Musk’ın şirketin yönetim kurulunda sandalye sahibi olmasının, bazı çalışanlar arasında panik havası yarattığını söylemişti. Bu paniğin nedeni, şirketin gelecekteki içerik yönetimiyle ilgili kaygılardı.

Musk, Twitter hisselerini satın almadan önce platform üzerinde yaptığı ankette takipçilerine Twitter’ın ifade özgürlüğü ilkesine sadık olup olmadığını düşündüklerini sordu.

Twitter’ın en büyük hissedarı olduktan bir gün sonraysa Musk, bir başka anket başlatarak takipçilerine, Twitter paylaşımlarının içeriğini değiştirmek ya da düzeltmek için edit butonu isteyip istemediklerini sordu. Twitter, uzun zamandır beklenen bu özellik üzerinde çalışıyor.

Tesla CEO’su ayrıca Twitter’ın merkezini bir evsiz barınağına dönüştürmesi gerekip gerekmediğini de bir anketle takipçilerine sordu. Bu plan, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos tarafından da destekleniyor.

Musk, Cumartesi günü, Twitter mavi premium abonelik hizmetlerinde değişiklik yapılabileceğini ima etti. Bu değişiklikler arasında abonelik ücreti, reklamların yasaklanması ve ödemelerin kripto para birimi Dogecoin’le yapılması seçeneği yer alıyordu.

Mali hizmetler şirketi Hargreaves Lansdown’dan uzman Susanna Streeter, “Musk’ın şirket politikalarını eleştirme konusunda tam özgürlük sahibi olmaya devam etmek ve politikalara kendi arzusuna göre yön vermek istediği açıkça görülüyor. Musk hala olanlara yakından şahit olacağı bir pozisyona sahip, şirketin en büyük hissedarı, ve 81 milyon takipçisinin gücünü arkasına alıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen “Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Elon Musk Twitter Yönetim Kurulu’na Katılmayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.