“Elon Musk Federal Soruşturma Altında”

“Elon Musk Federal Soruşturma Altında”

ABONE OL
01:54 - 15/10/2022 01:54
“Elon Musk Federal Soruşturma Altında”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Twitter, mahkemeye sunduğu bir belgeyle şirketi satın almaya çalışan Elon Musk’ın federal yetkililer tarafından soruşturulduğunu iddia etti. Twitter’ın iddiasına göre, Musk, sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alma süreciyle bağlantılı olarak soruşturma altında.

Twitter şirketi mahkemeye sunduğu dosyada Musk’ın soruşturma altında olduğunu söylese de, soruşturmanın tam odak noktasının ne olduğu ve hangi federal yetkililerin soruşturmayı yürüttüğü belirtilmedi.

Temmuz ayında Musk’ı anlaşmaya varmaya zorlamak için dava açan Twitter, Tesla CEO’sunun avukatlarının, sosyal medya şirketinin istediği belgeleri teslim etmeyi reddederken hukuki bir ayrıcalığı kullandığını iddia ettiğini söyledi.

Twitter, Eylül ayı sonlarında Musk’ın avukatlarının, gizli tutulacak belgeleri tanımlayan bir “ayrıcalık listesi” sunduğunu söyledi.

Liste, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen 13 Mayıs e-postasının taslaklarına ve Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) yapılan bir slayt sunumuna atıfta bulunuyor.

Şirket mahkeme dosyasında “Bu saklambaç oyunu sona ermeli” dedi.

Delaware bölge mahkemesi yargıcı Kathaleen McCormick’ten Musk’ın avukatlarına belgeleri sağlama emri vermesini isteyen mahkeme başvurusu 6 Ekim’de yapılmıştı.

Aynı gün, McCormick, Musk’ın gidişatı tersine çevirmesi ve anlaşmaya devam edeceğini söylemesi sonrası iki taraf arasındaki davayı durdurmuştu.

Musk’ın avukatı Alex Spiro, Reuters haber ajansına Twitter’ın mahkemeye başvurmasının bir “yanlış yönlendirme” olduğunu söyledi. Spiro, “Federal soruşturma altında olanlar Twitter’ın yöneticileri” dedi.

Twitter, Spiro’nun açıklaması hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ayrıca sosyal medya şirketi, Reuters tarafından Musk’a yönelik herhangi bir soruşturma bilgisi sorulduğunda yorum yapmayı reddetti.

SEC, Reuters haber ajansının yorum talebine hemen yanıt vermezken FTC yorum yapmayı reddetti.

SEC, teklifini duyurmadan önce sahip olduğu yüzde 9’luk hisse bilgisini geç açıklayıp açıklamadığı ve bunun neden pasif bir hissedar olmayı amaçladığını belirttiği dahil olmak üzere Musk’ın Twitter’ın satın alınmasıyla ilgili yorumlarını soruşturdu.

Musk daha sonra aktif bir yatırımcı olduğunu belirtmek için hisse açıklamasını yeniden yaptı.

Haziran ayında SEC, Musk’a bir mektupta, anlaşmayı askıya alma veya terk etme niyetini yansıtmak için halka açık başvurusunu değiştirmesi gerekip gerekmediğini sordu.

Bir teknoloji haber sitesi olan The Information, Nisan ayında FTC’nin Musk’ın bir yatırımcının pasif veya aktif bir hissedar olma niyetleriyle ilgili rekabet raporlama şartına uyup uymadığını araştırdığını bildirdi.

Ancak Twitter, Haziran ayında Musk ile yapılan devralma anlaşmasının FTC ve ABD Adalet Bakanlığı tarafından gözden geçirilmek üzere bir rekabet bekleme süresini tamamladığını söyledi.

Yargıç McCormick, Musk’a satın alma işlemini tamamlaması için 28 Ekim’e kadar süre verdi. Anlaşma o zamana kadar yapılmazsa, Kasım ayı için bir duruşma tarihi belirlenecek.

VOA tarafından geçilen “Elon Musk Federal Soruşturma Altında” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Elon Musk Federal Soruşturma Altında” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Elon Musk Federal Soruşturma Altında” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.