“Eli kanlı faşistlerle kardeş değiliz”

“Eli kanlı faşistlerle kardeş değiliz”

ABONE OL
15:42 - 26/12/2020 15:42
“Eli kanlı faşistlerle kardeş değiliz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanları toplantısında “Aleviliğin, Almanya’da bir eyalette ayrı bir din olarak tanındığını” ileri sürerek Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu hedef almıştı.

Bir gün sonra AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Bahçeli’ye çok sert yanıt verdi. Mat: “Eli kanlı faşistlerle kardeş değiliz” dedi.

AYRI BİR DİN

Almanya’da kamu tüzel kişiliği hakkı kazanan Alevi toplumuna MHP lideri Bahçeli “Alevi İslam inancına mensup canlarımızı istismar eden batı planları, Aleviliği Almanya’nın bir eyaletinde ayrı bir din olarak tanıma rezaleti Müslüman Türk milleti tarafından mahkûm edilecektir. Bizi koparamayacaklar, bizi bölemeyecekler, kirli, kinli ve krizli üsluplarıyla bizi düşüremeyecekler” şeklindeki sözlerine Hüseyin Mat, “asıl rezalet sizin tekçi, ırkçı, gerici, mezhepçi, faşist resmî ideolojinizdir” diye sert yanıt verdi.

AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat’ın Devlet Bahçeli’ye yönelik sosyal medya hesabından yaptığı sert açıklama şu şekilde:

ELİ KANLI FAŞİSTLERLER

“Ne kadar da doğru yapmışız. Ne kadar da rahatsız etmişiz. Devlet Bahçeli, asıl rezalet sizin tekçi, ırkçı, gerici, mezhepçi, faşist resmi ideolojinizdir. Biliyoruz, ezberiniz, kimyanız bozuldu, saldırganlığınız bundan.

Biz de inadına, demokratik hak mücadelemizi büyüterek ve güçlendirerek devam edeceğiz.

Yüzyıllardır gözümüzün içine utanmadan bakarak sürekli dile getirdiğiniz kardeşiz, biriz, eşitiz yalanlarınız boşa çıktı. Kimse bu yalanlarınıza inanmıyor.

Biz sizin gibi eli kanlı gerici ve faşistlerle ne kardeşiz ne biriz. Hiçbir zaman da bir olmadık, olmayacağız. Biz, Türkiye’de yaşayan ve demokrasiye inanan tüm siyasal, sosyal, kültürel kimliklerle kardeşiz ve biriz. Yüzyıllardır birlikte yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. AKP/MHP gerici ve faşist diktatörlüğünü elbirliğiyle tarihin çöpüne atacağız ve o gün dünden daha yakındır. Demokratik, çoğulcu ve laik bir cumhuriyet için mücadeleye devam edeceğiz. Ve biz kazanacağız.

HALA İNKAR EDİYORSUNUZ

Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi, Almanya devleti dinleri ya da inançları tanımlamaz, tarif etmez. Böyle bir anayasal hakkı da yoktur. Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da buna asla müsaade etmeyiz. Aleviliği tarif etmek ya da tanımlamak kimsenin haddine de düşmez. Almanya sadece anayasasında olan haklardan, inanç sahiplerinin eşit koşullarda faydalanmasını sağlar. Kamu Tüzel Kişilik statüsü, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun tüzel kişiliğine verilen bir anayasal haktır. 10 Aralık 2020 tarihinde tanınan bu hukuksal hak ile birlikte, AABF bir kamu kuruluşu olmuştur. Aleviliğin tarif edildiği ya da tanımlandığı üzerinden bir hak talebi olmadığı gibi (Anayasal olarak mümkün değildir) böyle bir kazanım da söz konusu değildir.

Bilgisiz, cahil ve dünyadan habersiz kişiler tarafından Türkiye’nin yönetilmesi, tek üzüntümüzdür.

NEDEN TÜRKİYE TANIMIYOR

Asıl mesele ise, Almanya devleti tarafından Alevilerin tüm hakları tanınırken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin inkâr etmesidir. Bu haksız ve hukuksuz duruma karşı bir açıklama, özeleştiri beklerken utanmadan, sıkılmadan eleştiriyorlar, yetmiyor bir de saldırıyorlar. Çünkü deniz bitti. Osmanlı oyunları, yalan ve düzmece politikaları iflas etti. Tükendiler, bittiler.

Piri, Mürşiti, Rehberi, Cemi, Semahı, Deyişi, Gülbenkleri, 12 Hizmeti, Hak Muhammed Ali ve ibadethanesi olan Cemevi ile Alevilik kendine özgü bir inançtır, Aleviler de bağımsız bir inanç toplumudur. Hepiniz bunu öyle ya da böyle kabul edeceksiniz. Başka koşulu, ara çözümü yoktur.

Biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. YOLA DEVAM…

‘Yürü bre Hızır Paşa / Senin de çarkın kırılır / Güvendiğin padişahın / O da bir gün devrilir”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Savas

    İslam birilerini bırakılmayacak kadar değerlidir.
    Bir devlet olarak 20 milyon Alevi vatandaştan vergi alacaksınız. Sonra da GSMH’dan en çok payı Diyanet kurumuna ayıracaksınız. Daha sonra bu kurumda namaz kıldırma memurları imamlarını alevi vatandaşların ödedikleri vergilerden maaş ödeyeceksiniz. Sonra birde ortaya çıkıp bu namaz kıldıran memur hocalar aracılığıyla diyanetin camilerin de hutbelerden en çok Alevi vatandaşlarımızı eleştireceksiniz. Adeta onlara mezhep savaşı açarak, İslamı yaşamadıklarını namaz kılmadıklarını oruç tutmadıklarını söyleteceksiniz. Bu ne ahlâksızlıktır böyle? Edep yahu edep. Kamu malı aşıranları, ( Beytü’l-Mala) el uzatan, tüyü bitmemiş yetimin kul hakkı yiyenlere, yalancılara gıgınız çıkmayacak. Sizden milliyetçi filan olmaz. Sizden olsa olsa diğerleri gibi iki yüzlü münafıktan başka hiç bir şey olmaz zaten değilsiniz. Bunu ben namazında niyazında hacı biri olarak söylüyorum. Sapına kadar aleviyim varmı itirazı olan?
    Kaldıki, böyle bir ayrımcılığı avrupada yaşayan 6 milyon Türk bile böyle bir zulüme maruz kalmadılar, bu şekilde dışlanmayı Hristiyanlardan görmediler.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Savas

    İslam AKP’ye ve MHP’ye bırakılmayacak kadar değerlidir.
    Bir devlet olarak 20 milyon Alevi vatandaştan vergi alacaksınız. Sonra da GSMH’dan en çok payı Diyanet kurumuna ayıracaksınız. Daha sonra bu kurumda namaz kıldırma memuru imamları alevi vatandaşların ödedikleri vergiden maaş ödeyeceksiniz. Sonra birde ortaya çıkıp bu namaz kıldıran memuru hocalar tarafından diyanetin camilerinde hutbelerden en çok Alevi vatandaşlarımızı eleştireceksiniz. Adeta onlara mezhep savaşı açarak, İslamı yaşamadıklarını namaz kılmadıklarını oruç tutmadıklarını söyleteceksiniz. Bu ne ahlâksızlıktır böyle? Edep yahu edep. Kamu malı aşıranları, ( Beytü’l-Mala) el uzatanları, tüyü bitmemiş yetimin kul hakkı yiyene, yalancılara gıgınız çıkmayacak. Sizden milliyetçi filan olmaz, sizden olsa olsa diğerleri gibi iki yüzlü münafıktan başka hiç bir şey olmaz zaten değilsiniz. Bunu ben namazında niyazında hacı biri olarak söylüyorum. Sapına kadar aleviyim varmı itirazı olan?
    Kaldıki, böyle bir ayrımcılığı avrupada yaşayan 6 milyon Türk vatandaşı bile böyle bir zulüme maruz kalmadılar, bu şekilde dışlanmayı Hristiyanlardan görmediler.

    Yanıtla
    +0
    -0