Elektrikli otomobiller geleceğimizin neresinde?

Elektrikli otomobiller geleceğimizin neresinde?

ABONE OL
13:03 - 04/11/2019 13:03
Elektrikli otomobiller geleceğimizin neresinde?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Türk Alman İşverenler Birliği’nin (TDU) her yıl geleneksel olarak düzenlediği masa başı toplantısın bu yılki son konusu “Geleceğin Otomobilleri: Sadece Elektrikli mi olacak?” oldu.

Tuğra Restoran’da düzenlenen masa başı buluşmasına Berlin Eyalet Parlamentosu’nun Hür Demokrat Partili (FDP) milletvekili ve partisinin Altyapı, Enerji, Çevre ve hayvanları koruma sözcüsü Henner Schmidt ile yine Berlin Eyalet Parlamentosu‘nun Hristiyan Demokrat Partili (CDU) ve partisinin Çevre, Trafik ve İklim politikaları ile tarım komisyonu başkanı Oliver Friederici partilerinin konuya bakışını ve eyalet uygulamaları hakkında bilgi verirken, ayni zamanda üyemiz olan Renault Otomobil Gurubu’nun Almanya’da satıştan sorumlu Genel Müdürü Michael Lach da toplantıya ilişkin ekonomik fikrini ve firmasının görüşlerini kendi perspektiflerini dile getirdi.

TDU Yönetim Kurulu üyesi Av. Oktay Aktaş’ın moderatörlük yaptığı toplantıya TDU Yönetim Kurulu katılırken, pek çok sayıda TDU üyesi de ağırlandı.

Toplantıyı açan Aktaş, konuşmacıları tanıtarak onlara soru-cevap seklinde söz verdi. Söz alan Henner Schmidt (FDP) “Elektrikli arabalarla çok sayıda kısa mesafeler kastedip ve çok sayıda kilometre yapacaklar. Arabanın bakim, yağ değişimi olmaması ve benzinden ucuz olması insanlara cazip gelirken, otomobilin alış fiyatının yüksek olması halkımızı caydırabiliyor. Buna çözüm getirilmesinin kanaatindeyim” diye görüşlerini dile getirdi.

CDU partisinden Oliver Friederici ise, trafik politikasının yasaklarla değil, daha iyi tekliflerle yapılması gerektiğini öne sürdü. Friederici “Yıllardır elektrikli arabalar ihmal edildi. Şu an Berlin’de yaklaşık 1500 şarj istasyonu ve 3 hızlı şarj istasyonu bulunmaktadır. Eğer Berlin hükümeti elektrikli arabalara altyapı hazırlaması gerekirken, hala bisiklet sürücülerine yatırım yapmaya devam ettikleri sürece hiç değişmeyecektir” şeklinde konuştu.

Renault Berlin Genel Satış Müdürü Michael Lach’da konuya dahil söyle konuştu “İki partinin de görüşüne katılıyor ve bizler özellikle ticari anlamda bunu hissediyoruz. Berlin’in altyapı eksikliği var, işverenler kendi şarj istasyonlarını nasıl kurabileceklerinin uğraşlarındalar.

Tüm bu sorunlara lojistik açıdan çözüm üretilmesi gerekiyor” diye ifade etti. Michael Lach’in bir fikri daha “Elektrikli arabalar ucuzdur, buna dahil işverenler ticari-elektrikten faydalanırsa, gelecekte büyük bir adim önce olacaklardır”.

Toplantı, katılımcıların soruları ile devam ederken güzel bir atmosfer içinde aksam geç saatlere kadar devam etti. (Kaynak:TDU)

ha-ber.com

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.