Eğitimci Yazar Ali Uzun üç kitabını tanıttı

Eğitimci Yazar Ali Uzun üç kitabını tanıttı

ABONE OL
20:58 - 05/03/2020 20:58
Eğitimci Yazar Ali Uzun üç kitabını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de ve Almanya’da Öğretmen ve yönetici olarak uzun süre hizmetlerde bulunduktan sonra elde ettiği birikimlerini ve tecrübelerini emekli olduktan sonra da eğitimci ve yazar olarak eğitim dalında başta öğretmenler veliler ve öğrenciler olmak üzere herkesin yararlanabileceği üç kitabinin tanıtımını yaptı.

Yunus Emre Enstitüsü salonunda gerçekleştirilen sohbet ve kitap tanıtımı akşamına Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız ve çok sayıda vatandaşların katıldı.

Berlin Başkonsolosu Bu akşam burada olmaktan çok memnuniyet duyuyorum. Eğitim insan inşasının temel anıların duyacağız bir tarihi belge olarak oklu eğitimin bugüne gelmesindeki rolü tartışılmaz. Ben de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Eğitim Kurumlarında okudum. Bugün bir yerlere geldiysem o kurumlara borçluyum. Kurumları yaşatan öğretmenlerimiz. Bu bakımdan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Berlin’de Öğretmenler gününde söylemiştim Ankara’dan taşınana kadar okul öğretmenimi hep ziyaret ettim. Bugün Ali Uzun hocamızın bir kıymetli katkısı şu birikimlerini ve deneyimlerini kalıcı hale getiriyor. Bizlerle paylaşıyor. Bu bakımdan da gayretlerini saygıyla karşıladığını ifade etti.

Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, yapmış olduğu kısa konuşmasında bugün her zaman karşılanacak bir durum değildir. Hocama Allah ömürler versin. Beş yıldan beri görüşüyoruz. Bizlere engin bilgisiyle ve deneyimleriyle katkılar sağlıyor. Hem bir yazar hem de bir eğitimci olarak bugüne memnuniyetle katıldık. Kendisine bugüne kadar eğitime yaptığı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Öncelikle bugün kendisinin kitaplarından okudum, Kitabında bana bir ön söz yeri verdi. Bundan dolayı onur duyuyorum. „Kaçkarlardan Berlin’e kitabında eğitiminin Türkiye’de başlamış olduğunu özgün deyimleriyle anlatan ve aynı zamanda sadece bir eğitim kitabı olmayan aynı zamanda bir eser olarak bundan sonraki nesillere kalacak. Bu akşam kitaplarında duymadığımız anılarını heyecanla beklediğini dile getirdi.

Eğitimci ve yazar Ali Uzun açılış konuşmasında 1942 yılında Rize İlinin Kalkandere köyünde dünyaya geldiğini ve ilkokul öğrenimini kendi köyünde yaptığını daha sonra devlet yatılı okullarında Kars’ta ve Ankara’da tahsilini tamamlayarak Ankara’da Hacettepe Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak hizmet verdi Buradan Bonn Büyükelçiliği ve Berlin’de Kültür ve Eğitim Ataşeliklerinde görev aldı. Emekli olduğunda da gençliğinde ki öykülerini ve deneyimlerini kitap haline getirdi. „Kaçkarlardan Berlin’e, Anne Babaların el kitabı ve Leyla’nın Dünyası adlı kitaplarını kaleme aldı.

Yazar konuşma öncesinde Suriye’de yaşanan acı olaylar neticesinde Şehit düşen vatan evlatlarına, ayrıca Almanya’da yaşanan ırkçı terör saldırılarda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.