Eğirdir Gölü temizleniyor

Eğirdir Gölü temizleniyor

ABONE OL
21:43 - 02/12/2020 21:43
Eğirdir Gölü temizleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son yıllarda tarımsal ve sanayi kirliliği ile karşı karşıya kalan Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan Eğirdir Gölünde dip temizliği çalışmaları başlatıldı.

DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin, tatlı su kaynağı ve bölgenin gözbebeği Eğirdir Gölünün su miktarı ve kalite açısından korumak için birçok çalışmaları bulunduğunu belirtti.

Eğirdir Gölünü hem korumak hem de gelecek nesillere daha güzel bir şekilde aktarmak için önemli adımlar attıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti.

‘’Eğirdir Gölüne deşarj olan derelerdeki çökerti durumundaki tarımsal atıkların göle inmesini engelleyerek temizleme çalışması başlattık. Eğirdir Gölü bu yörenin gözbebeği ve can damarıdır, müthiş bir tarımsal potansiyel var. Türkiye’nin en kaliteli meyveciliği Eğirdir’de, Isparta’da yapılıyor. Bu nedenle Eğirdir Gölünü hem koruyacağız, hem geliştireceğiz ve modern tekniklerle vatandaşımızın hizmetine sunacağız.’’

Senirkent ilçesi Pupa Çayı ile Gelendost ilçesi Yenice Çayında çalışmaların devam ettiğini anlatan Şahin, ‘’Sezonsal tarımsal kirliliğin göle ulaşımını engellemek istiyoruz. Eğirdir Gölü’nde kirliliği önlemek amacıyla dönemsel çalışmalarımızın yanında yapısal bir takım projelerimiz de var. Asıl bizim kalıcı yapısal projelerimizde Eğirdir Gölünü tasarruflu kullanmaktır’’  dedi.

Şahin, Atabey, Senirkent, Yalvaç, Hoyran ve Gelendost sulama sistemlerini de borulu sisteme dönüştüreceklerini söyledi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de ‘’Eğirdir Gölünü kirlilikten kurtarmak için uzun zamandır çalışmalar yürütüyorduk. Amacımıza yavaş yavaş ulaşıyoruz, Projeler tamamlandığında Eğirdir Gölünü gelecek nesillere daha temiz, daha güzel ve dolu olarak bırakacağız’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.