Egemen Cantürk Electrico 28 adlı kitabını tanıttı

Egemen Cantürk Electrico 28 adlı kitabını tanıttı

ABONE OL
10:27 - 16/01/2023 10:27
Egemen Cantürk Electrico 28 adlı kitabını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da uzun yıllar TRT Berlin temsilciliği yapan, şu anda Metropol FM Radyosu Rheinland-Pfalz Eyaleti genel yayın sorumlusu, Egemen Cantürk ilk kitabı olan Elecktrico 28’in tanıtımını Berlin`de Alman Türk İşverenler Birliği TDU’da yaptı.

Gazeteci Sadık Karslı`nın yönettiği kalabalık bir topluluğun katıldığı akşamda ilk olarak Alman Türk İşverenler Birliği TDU Büro Müdürü, Ekonomi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mümtaz Ergün “Makaleler, Röportajlar ve Fotoğraflarla, 60 yıllık göç” isimli kendi hazırladığı TDU’nun kitap-kataloğunun sunumunu yaptı.

Daha sonra gazeteci-yazar Egemen Cantürk konuşmasına kitabının başlığıyla ilgili anısını anlatarak başladı. 6 yaşında bir çocukken dedesinin getirdiği İngilizce National Geographik adlı dergide gördüğü bir fotoğraf onu çok etkiler. Bu iz bırakan fotoğraf Lizbon’unun 28 numaralı tramvay hattı ve tramvay Electrico fotoğrafıdır.

Hayalinde bir gün “o sarı renkli, içi ahşap döşemeli zaman makinesine” kavuşma arzusu ile büyür. Yazar 40 yıl sonra Lizbon’a gider ve hayalindeki bu çocuk aşkına binerek, özlemini giderir.

Cantürk kitabında tarihin tanıklık ettiği birbirinden ilginç hikâyelerle, bir yandan zulmün, ırkçılığın insanları ne kadar acımasız ve zalim hale getirdiğini, geride unutulmayacak acılar, travmalar bıraktığını, diğer yandan ise bu gibi haksızlıklara karşı çıkan yürekli idealist insanların, kişisel çabaları ve becerileri ile direndiklerini anlatmaktadır.

Akdeniz’de uluslararası sularda bir gemiden Voice of Peace (Barışın sesi) adli radyo istasyonunu kuran eski bir pilot Abie Nathan veya Nazi Almanya’sından kaçıp Türkiye’ye sığınan çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Albert Eckstein bunların arasında yer almaktadır. Kitabın son bölümünde ise kendi şiirlerinden seçmeler bulunuyor.

Sade ve akıcı bir dille kaleme alınan kitaptaki hikâyeler bir solukta okunuyor.

Daha sonra kitaplarını imzalayan Egemen Cantürk ve Mümtaz Ergün kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.