Egeli Turizmcilerden İzmiri Yönetecek Başkana Çağrı

Egeli Turizmcilerden İzmiri Yönetecek Başkana Çağrı

ABONE OL
15:17 - 08/01/2024 15:17
Egeli Turizmcilerden İzmiri Yönetecek Başkana Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yeni dönemde İzmir’i yönetecek Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan turizmi geliştirecek projeleri hayata geçirmesini beklediklerini, bunun için gerekli potansiyelin fazlasıyla var olduğuna inandıklarını açıkladı.

İşler, İnciraltı bölgesinin Balçova’nın termal kaynakları ve bölgedeki Tıp Fakültesi’nin desteğiyle dünyaca ünlü bir sağlık merkezi olabileceğini, bununla İzmir’in ve Türkiye’nin kazanacağını bildirdi.

İZMİR ARTIK 5 MİLYON TURİSTE ULAŞMALI

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir ve Ege’de turizmin istenen seviyelere gelebilmesi için var olan potansiyelin doğru değerlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Mehmet İşler; “İzmir 2023 yılını 2 milyon dolayında bir turist sayısı ile tamamladı. Oysa bu sayının artık 5 milyona ulaşması gerekiyordu. İzmir turizmini yukarılara taşıyacak olanaklar var, ama bunları olması gerektiği gibi değerlendiremedik. Bunlardan biri İnciraltı bölgemiz. Balçova’nın sağlıklı termal suları, İnciraltı’nda yapılacak tesislerle İzmir’imize ve ülkemize döviz getirecek bir merkez olabilir. Yıllardan beri burası değerini, önemini yitirebilecek davalara konu edildi, bekletildi, ilgi gösterilemedi. Bir takım çatışmalara kurban edildi. Böyle değerli bir alan AVM’lere tahsis edilerek kaybedilmemelidir. Sağlık turizmine kazandırılmalıdır. Bizim için; Almanya’nın 50 bin nüfuslu Baden Baden şehri, kaplıca turizmi ile milyon nüfuslu kentlerin turizm gelirlerine eş değer girdi sağlayan iyi bir örnektir. İnciraltı’nın; Geriatri dediğimiz ileri yaş sağlığı kapsamlı ve Avrupa’da ki üçüncü yaş kuşağının, gelip, sağlıklı yaşlanabileceği bir sağlık merkezi olmasını istiyoruz. Bölgede termal kaynakların yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi var, hastane var ve çok sayıda otel de var. İnciraltı, turizm odaklı, çevreci, yeşille barışık, yüksek binaların olmadığı bir düzenlemeyle sürekli döviz ve istihdam yaratan bir bölge haline dönüştürülebilir. Nitelikli turist için de bir çekim merkezi olabilir. Turizmciler olarak, bu konunun, partisi ya da adı ne olursa olsun, İzmir’in mevcut yada seçilecek Büyükşehir Belediye Başkanının gündeminin ve programının ön sıralarında olmasını bekliyoruz. Yeter ki İzmir turizminin önünü açın, sektör olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi. (Seyfi Gül)

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.