Efsane boksöre veda

Efsane boksöre veda

ABONE OL
01:18 - 16/06/2019 01:18
Efsane boksöre veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Efsane boksöre veda

Muhammed Ali’ye ilk yenilgisini yaşatan ve 67 yaşında hayatını kaybeden eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Frazier toprağa verildi

Joe Frazier’ın cenazesine, aralarında Muhammed Ali ve Larry Holmes’un da bulunduğu boks dünyasının önemli isimleri katıldı.
1984’te Parkinson hastalığına yakalanan Muhammed Ali, çevresindekilerden yardım alarak kilisenin merdivenlerini çıktı ve törende hazır bulundu.
Kimi kesimlerce gelmiş geçmiş en büyük boksör olarak nitelenen Muhammed Ali’ye ilk yenilgisini tattıran, ancak daha sonra Muhammed Ali’yle yaptığı iki maçı kaybeden Frazier’a birkaç hafta önce kanser teşhisi konulmuştu.

boks-fraz-veda-b.jpg

1970’li yıllarda Muhammed Ali ile üç tarihi maç yapan ”Smokin Joe” lakaplı Frazier, ağır sıklet standartlarına uymamasına rağmen rakiplerini sert yumruklarıyla alt etmesini biliyordu. 
Frazier’in meşhur sol kroşesi, birçok rakibinin maçların başında ringi terk etmesine neden oluyordu. Muhammed Ali de 1971 yılında Madison Square Garden’de oynanan ve ”Yüzyılın Dövüşü” olarak adlandırılan maçın 15. raundunda, Frazier’in sol kroşesiyle ringe yığılmıştı.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.