Dünyanın her yerinde aynı

Dünyanın her yerinde aynı

ABONE OL
15:07 - 26/11/2020 15:07
Dünyanın her yerinde aynı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Turizm çalışanlarının önemli bir kısmı sektöre dönmek için pek istekli değil.

Victoria Turizm Endüstrisi Konseyi başkanı Felicia Mariani yaptığı açıklamada “sınırlar açıldıkça ve Avustralyalılar tatil sezonunu için ilk rezervasyonları yaptıkça, personel sıkıntısı tam anlamı ile ulusal bir krize” dönüştü” dedi.

The New Daily gazetesi  “Turizm sektörü 100.000’den fazla çalışanını kaybetti, bu çok sayı çok büyük!

Pandemi sürecinde pek çok otel çalışanı daha fazla sosyal güvenlik sunan diğer sektörlere kaydı.

Sektör yetkililer; “pandemi sırasında çok fazla çalışanı çakardık, çünkü işlerin yeniden ne zaman açılacağını ön göremedik ve tesislerin açılms garantisi olmadığından turizm çalışanlarımız başka iş bulmak zorunda kaldılar“ dediler.

Bu nedenle, sektörün en deneyimli kadrosundan önemli bir kımı kaybedilmiş oldu.

Şimdi Avustralya turizm sektörünün en büyük sorusu: 10-15 yıldır turizmde yetişmiş elemanları kaybettik, onları nasıl geriye alacağız?

Avustralyalı yetkililer: “böyle yetişmiş bir büyük çalışan grubu ortadan kaybolduğunda, doldurulmasının şimdi ne kadar zor olduğunu görüyoruz, turizm endüstrisi sadece bir ‘beyin göçü’ ile karşı karşıya, şu an belirli bölgelerinde genellikle sırt çantalı gezginleri çalıştırmak durumunda kalıyoruz  diye açıklama yaptılar.

Avustralya turizmi şu an özellikle sırt çantalı gezginlere ve uluslararası öğrencilere bağımlı.

NSW Turizm Endüstrisi Konseyi yönetici müdürü Greg Binskin, pandeminin işgücünün mevsimsel doğasını ortaya çıkardığını söyledi.

Başarılı olmak için Avustralyalı turizm çalışanlarına sektörde uzun süreli kariyer imkanlarının daha net gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Greg Binskin, “İniş ve çıkışlar yaşadığınızda her zaman personel kıtlığı olacaktır, umarım çalışanlar turizm sektörünü sıradan bir iş yeri gibi görmezler ve bir kariyer yolu olarak değerlendirirler“ dedi.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Dünyanın her yerinde aynı: Personel olmadan turizm canlanmaz! haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dünyanın her yerinde aynı: Personel olmadan turizm canlanmaz! haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dünyanın her yerinde aynı: Personel olmadan turizm canlanmaz! haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.