*** ”Dünyadaki nükleer silahlar imha edilsin”

*** ”Dünyadaki nükleer silahlar imha edilsin”

ABONE OL
16:02 - 12/04/2009 16:02
*** ”Dünyadaki nükleer silahlar imha edilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Dünyadaki nükleer silahlar imha edilsin”

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, dünyadaki nükleer silahların ortadan kaldırılması için Alman hükümetinin de çaba harcamasını istedi

Almanya çapında bugün de düzenlenen geleneksel siyasi Paskalya yürüyüşlerinden birine katılan Özdemir, ABD Başkanı Barack Obama’nın yeni silahsızlanma girişimiyle ilgili olarak Almanya ve diğer AB ülkelerinin ”ABD’nin arkasına gizlenmemeleri gerektiğini” belirtti.

Özdemir, Almanya’da bulunan son Amerikan nükleer silahlarının geri çekilmesini ve Almanya’nın nükleer silahlardan arındırılmış bir ülke olmasını istediğini ifade ederek, ”Dünyadaki nükleer silahların adım adım ortadan kaybolması için Alman hükümeti de uluslararası alanda çaba harcamalı” diye konuştu.

Almanya’da Obama’nın hayallerine katılan bir gençliğin yetiştiğini ve nükleer silahlar konusunda olumlu adımlar atılmadığı takdirde gelecek yıllarda Paskalya yürüyüşlerine katılanların sayısının artacağını kaydeden Özdemir, Brandenburg eyaletinin kuzeyinde bulunan ve halk arasında ”Bombodrom” olarak anılan Kyritz-Ruppiner Heide adlı bölgenin askeri amaçlı kullanılma planlarına da karşı çıktı.

Özdemir, ”Bombodrom”un korunması sloganıyla yapılan geleneksel Paskalya yürüyüşünde, Savunma Bakanı Franz Josef Jung’u, söz konusu bölgeyi askeri amaçlı olarak kullanma planlarından vazgeçmeye çağırdı. Özdemir, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern eyalet yönetimlerinin de ”Bombodrom”un korunmasını istediklerine dikkati çekti.

Alman hükümetinin eylül ayında yapılacak genel seçimlerden önce bu konuda olumlu bir adım atması ümidini dile getiren Özdemir, ”Bay Jung’un bu konuda geri adım atması, yüzünü kaybetmesi değil, sadece gerçekleri görmesi anlamına gelecektir” diye konuştu.

Hükümetin geri adım atmaması durumunda baskıların daha da artacağını, burada söz konusu olanın siyasete güven duyulması ve bölgenin turizm açısından daha da geliştirilmesi olduğunu ifade eden Özdemir, ”Bombodrom”un askeri amaçlı kullanılmasını istemeyen herkesin, genel seçimlerde Birlik partilerinin (CDU/CSU) iktidara gelmesini önlemek için her türlü çabayı harcamasını istedi.

Alman hükümeti, ”Bombodrom” adı verilen bölgeyi savaş uçaklarının talimi ve alçak uçuşlar için kullanmak istiyor. Çevre sakinleri ve turizm kuruluşları ise 17 yıldan bu yana hükümetin planlarına karşı hukuk mücadele veriyor.

Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi son olarak mart ayı sonunda hükümetin söz konusu bölgeyi askeri amaçla kullanamayacağına karar vermişti. Hükümetin bu konuda yeni adımlar atıp atmayacağı henüz bilinmiyor.


ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.