“Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksul”

13.09.2023 20:01

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası’nın ortak yayınladığı bir rapora göre, dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde. Bu her…

“Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksul”

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası’nın ortak yayınladığı bir rapora göre, dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde. Bu her 6 çocuktan birinin aşırı yoksulluk çektiğini ortaya koyuyor.

"Uluslararası Açlık Sınırına Göre Yoksulluk İçinde Yaşayan Çocuklar" isimli rapora göre, günde 2,15 dolar sınırının altında yaşayan ve "aşırı yoksulluk içinde" olarak kabul edilen çocuk sayısının 2013'ten 2022'ye yüzde 13 azalarak 383 milyondan 333 milyona gerilediğine işaret edildi ancak, COVID salgını nedeniyle hedeflenenden 30 milyon çocuk geride kalındığı belirtildi.

Raporda gelecek hafta New York'ta başlayacak BM Genel Kurul toplantılarında BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin de ele alınacağına işaret edilerek, bu hızda gidilirse 2030'a kadar çocuklarda yoksulluğun bitirilmesi hedefine ulaşılamayacağı kaydedildi.

Sahra Altı Afrika bölgesinin çocuk yoksulluğunda en büyük yükü taşıdığına işaret edilen raporda, dünyadaki "aşırı yoksulluk içindeki" çocukların yüzde 40'ının bu bölgede olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca bu bölgede 2013'te yüzde 54,8 olan çocuk yoksulluğu oranının da 2022'de yüzde 71,1'e çıktığı belirtildi.

UNICEF ve Dünya Bankası, hükümetlere ve paydaşlara çocuk yoksulluğunu bitirmek için bu konuya öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

VOA tarafından geçilen “Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksul” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksul” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksul” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorum Yap

Diğer Haberler

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ’ın ilk duruşması 4 Ekim’de

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ’ın il..

Tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ’ın ilk duruşması 4 Ekim’de
İspanya'da savcılar yapay zekayla elde edilen çıplak çocuk fotoğraflarını soruşturuyor

İspanyada savcılar yapay zekayla elde ..

İspanya'da savcılar yapay zekayla elde edilen çıplak çocuk fotoğraflarını soruşturuyor
Almanya, Başbakan Scholz'un sözlerini Polonya'nın iç işlerine müdahale olarak görmüyor

Almanya, Başbakan Scholz'un sözlerini ..

Almanya, Başbakan Scholz'un sözlerini Polonya'nın iç işlerine müdahale olarak görmüyor
Frankfurt’ta Şili tartışması: “Biz de bu trajedinin bir parçasıydık”

Frankfurt’ta Şili tartışması: “Biz de ..

Frankfurt’ta Şili tartışması: “Biz de bu trajedinin bir parçasıydık”
TBMM Başkanı’ndan yeni Anayasa çıkışı: “Boynumuzun borcudur”

TBMM Başkanı’ndan yeni Anayasa çıkışı:..

TBMM Başkanı’ndan yeni Anayasa çıkışı: “Boynumuzun borcudur”