*** Dünya şampiyonunun oğlu da şampiyon

*** Dünya şampiyonunun oğlu da şampiyon

ABONE OL
00:45 - 16/06/2019 00:45
*** Dünya şampiyonunun oğlu da şampiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Dünya şampiyonunun oğlu da şampiyon
2002 WBF hafif sıklet dünya boks şampiyonu Levent Çukur’un oğlu Emre Çukur 64 kiloda Güney Almanya şampiyonu oldu. Emre Çukur 17-20 Kasım tarihleri arasında Plön’de Almanya şampiyonluğu için ringe çıkacak.
Almanya’nın Münih kentinde yaşayan 2002 WBF hafif sıklet dünya boks şampiyonu Levent Çukur’un oğlu Emre Çukur da babasının izinden gidiyor. 17 yaşındaki Emre Çukur, 64. kiloda Yukarı Bavyera ve Bavyera şampiyonluğundan sonra Güney Almanya şampiyonu oldu. SV 1880 Münih kulübü adına Karlsruhe’de yapılan şampiyonada Marcel Orsinger’i yenen Çukur, Güney Almanya şampiyonu olarak altın madalya aldı. Emre, 17-20 Kasım’da Plön’de yapılacak U18 Almanya şampiyonluğu için yumruk atacak.
Türk bayraklı boksör
Şampiyonluğunu hep ringte Türk bayrağı sallayıp kutlamasıyla tanınan ve Türkiye’nin ilk profesyonel Dünya boks şampiyonu olarak bilinen Dünya şampiyonu boksör Levent Çukur ”oğlum bu tempoyla beni geçer, ama gönlüm ister ki o da ringde Türk bayrağıyla dolaşsın, onun Türk milli takımında Türkiye için yumruk sallamasını çok istiyorum. Mesut Özil’in durumuna düşerse çok üzülürüm” dedi. Kendisini babası Levent ve amcası Ali Çukur’un yetiştirdiğini söyleyen Emre Çukur ise ”en büyük hayalim bir gün babam gibi Dünya şampiyonu olup Türk bayrağına sarılarak bunu kutlamak” dedi. Başta 1880 Münih boks kulübü başkanı Horst Kolb olmak üzere tüm takım arkadaşları Emre’yle gurur duyduklarını söylediler.

samp-oglu-samp-b.jpg

Ahmet İNCEL – ha-ber.com – Münih 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.