Dünya Emekçi Kadınlar günü Helmstedt’de coşku ile kutlandı

Dünya Emekçi Kadınlar günü Helmstedt’de coşku ile kutlandı

ABONE OL
00:34 - 10/03/2020 00:34
Dünya Emekçi Kadınlar günü Helmstedt’de coşku ile kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kadınlar günü dolayısıyla Schöningen, Königslutter, Gifhorn, Braunschweig bayanlarını bir arada toplayan organizeye ev sahipliğini Helmstedt yaptı.

Dünya Emekçi Kadınlar günü (Welt Frauentag) adı altındaki düzenlenen kutlama programı ayrıca gençler, çocuklar ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Sunuculuğunu Fatma Şakacı’nın üstlendiği Program; kadın hakları konusunda da önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler, Hanau’daki elzem ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler, idlip’de şehit  olan askerlerimiz ve onların Anneleri, kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz insanlarımız ve de 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına Saygı Duruşu ardından günü temsilen Helmstedt Alevi Kültür Birliği kadın kolları başkanı Gülüzar Şener’in günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile başladı.

Programın en renkli görüntüsü ise Helmstedt Anadolu Halk Oyunları (Folklor) Ekibi gösterisi oldu.

Gifhorn Alevi Derneği yönetiminden Melek Biter’in sunumu programa renk kattı.

İlerleyen saatlerde Tülay Şentürk, Dilek Adalı ve Yasemin Erkol’un şiirleri büyük beğeni kazandılar.

Ayrıca hazırlanan, Helmstedt Anadolu Bağlama (Saz) grubu ile Ebru Coşgun, Selcan Karadeniz, Ecem Kaymaz, Emine Erkol ve Yasemin Erkol yaptıkları türkü konseri ile halkı coşturdular.

Kültür ve Sanat organizasyonunu gerçekleştiren Müzik Öğretmeni Serkan Çağatay; “Bizim için önemli olan Toplumdaki Kadın ve Ailenin önemimi vurgulamak, tüm toplum farklı fertlerinin bir araya ortak değerlerimiz ile bir araya getirmektir. Programımız Kadınlar günü kutlaması çerçevesinde Barış, Kardeşlik, Hoşgörü ve Birlik mesajlarına vesile olmasının yanı sıra, en anlamlısı da vatandaşlarca desteklenmesinin memnuniyet verici olmasıdır” dedi.

Program kapanış kısmında karşılıklı muhabbet, kahve ve kek ikramları ve de Tombala-Eğlence kısmıyla sona erdi.

ha-ber.com/Serkan Çağatay/Helmstedt

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.