Duisburg`ta Yola Muhabbet Oldular

Duisburg`ta Yola Muhabbet Oldular

ABONE OL
20:40 - 26/02/2020 20:40
Duisburg`ta Yola Muhabbet Oldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Duisburg Belediyesi himayesinde, Yola Muhabbet Müzik Topluluğu’nun göçü anlattığı bir yolculuk hikayesinin konseri, Şehir Tiyatrosu’nda sahne aldı.

Tiyatro salonun dolduğu etkinliğin sunumunu Yılmaz Holtz Erşahin ve Evrim Güneş yaptı. Yola Muhabbet Müzik Topluluğu’nun, göç yolculuğunda son durakları Almanya olan göçmenlerin geçtiği duraklara ait ezgilerle, dinleyicileri müzikli bir yolculuğa çıkarttı.

IRKÇILARA TEPKİ

Hanau kentinde ırkçı saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, ırkçı saldırıyı lanetlerken „onlara karşı birlikte hareket etmeliyiz “dedi.

“Yeryüzünün batısına cennetten bir yolculuk” adı verilen müzikli yolculukta İran, Güney Kafkasya, Mezopotamya ve Anadolu’dan başlayan, Yunanistan ve Balkanlar üzerinden Almanya’ya ulaşan göç yolculuğunun sözlü tarihsel sunumu ayakta alkışlandı. Ayrıca sunumu yapan Yılmaz Holtz Erşahin’in okuduğu Kürtçe türküler ve uzun hava çok beğenildi.

GELDİK, BİR ARADAYIZ, BERABERİZ

Dokuz ayrı dilden 16 eserin seslendirileceği konser, varılan son durağa vurgu için Almanca bir direniş şarkısıyla sonlanırken; ‘geldik, bir aradayız, beraberiz’ vurgusu yapıldı.

Grup, Ferda Çalışkan (Vokal, Bağlama), Arslan Doğan (Vokal, Bağlama, Cümtar, Elektro Bağlama), Serdar Bozarslan (Saksofon, Yan Flüt), Mahir Şahin (Vokal, Bağlama), Deniz Akkuş (Bateri, Vurmalı Çalgılar) Ziya Kalın (Vokal, Bağlama ve Ritim), Nadia Meroni (Vokal) ve Jens Polheid (Bas Gitar)’dan oluşuyor.

ha-ber.com/Metin ES/DUİSBURG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.